Novosti

Ivan Kostić: Od 2012. god., 13.000 lažnih diploma

Ivan Kostić: Od 2012. god., 13.000 lažnih diploma

Skupština Srbije juče raspravljala o izboru tužioca za ratne zločine, izboru javnih tužilaca u više javnih tužilaštava, kao i o izmenama Zakona o sudovima.


Tokom rasprave opozicioni kandidati su bili nezadovoljni zbog činjenice da su biografije kandidata, za pomenute funkcije, bile zamagljene i nedorečene.


Tim povodom u Skupštini Srbije, novinar Srbin.info je razgovarao sa narodnim poslanikom Ivanom Kostićem.


– Svaki javan rad mora biti dostupan javnosti i narodu Srbije, pa je van svake pameti da ljudima koji se kandiduju, da budu na ovako visokim državnim funkcijama, budu zamagljene biografije – da ne znamo koje su tokom obrazovanja završili škole. Da li je to radi toga da se prekriju mahinacije po pitanju lažnih diploma?


Meni je poznato da je od 2012.g. izdato je 13 000 lažnih diploma, o završenom sedmom stepenu, masteru i doktorskim studijama. Zato treba da se država treba da pozabavi poreklom tih diploma jer je sigurno da ulaskom u finansijske izveštaje mnogih privatnih fakulteta može se saznati istina koje su i kome izdate diplome za jedan dan.


Tako da sam apsolutno za transparentnost po pitanju ovakvih stvari, te da je nedopustivo da na ovakav način na visoke državne funkcije dođu ljudi za koje se ne zna koje su završili fakultetu, u stvari da li su u opšte ih završili, pa samim time da li mogu  obavljaju dužnosti koje su najodgovornije u državnim organima Srbije.


 


Izvor: Srbin.info


Podeli vest: