Novosti

Ivan Kostić: Osuđujemo korišćenje žena u političkom nasilju SNS!

Parlament Jutub

Ivan Kostić: Osuđujemo korišćenje žena u političkom nasilju SNS!

Na današnjem skupštinskom zasedanju u Narodnoj skupštini, narodni poslanik Dveri Ivan Kostić postavio je poslanička pitanja aktuelnoj vlasti.

„Pitanje za predsednika Republike, predsednika Vlade i i ministra spoljnih poslova,  zašto nema reakcije države Srbije na ponašanje crnogorskih vlasti? Nova zabrana ulaska u Crnu Goru srpskom univerzitetskom prifesoru Dejanu Miroviću samo je još jedan u nizu antisrpskih poteza crnogorskih vlasti. Posle hapšenja Nebojše Medovića poništavanja Podgoričke skupštine iz 1918. godine o ujedinjenju sa Srbijom, šta je sledeće? Zašto država Srbija ćuti? Zašto nema nikakve reakcije ministra spoljnih poslova? Da li će ministarstvo spoljnih poslova do kraja istrajati u odluci da Branku Milić ne prepusti crnogorskim organima javnog reda, jer ako se vrati u Spuž, pitanje je koliko će još preživeti?“ – upitao je Kostić.


Kostić je zatim postavio pitanje za Ustavni sud.


„Kada će reagovati na inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti raspuštanja lokalnih parlamenata u Kuli, Kladovu i Doljevcu koju je podnelo 40 narodnih poslanika opozicije? Hoće li čekati da prođu ovi protivzakoniti raspisani lokalni izbori i ćutati kao u slučaju protivustavnih Briselskih sporazuma i otimanja penzija?“ – upitao je on.


Kostić se osvrnuo i na vest o navodnom napadu na aktiviskinju SNS u Lučanima i osudio svaku vrstu nasilja u politici.


„Sa žaljenjem smo pročitali vest da je napadnuta aktivistkinja SNS u Lučanima. Dveri i Savez za Srbiju osuđuju svako nasilje u politici i tražimo od policije da adekvatno reaguje i identifikuje napadača, ako su ove informacije tačne. Ne bismo voleli da je ovo izmišljena priča zarad nove medijske propagande protiv opozicije. „ – konstatovao je Kostić. 


On je apelujemo na predstavnike vlasti da smire tenziju u društvu, koja je nastala njihovim nasiljem i etiketiranjem političkih protivnika i da povuku svoje batinaške odrede koji krstare Lučanima, jer to narušava normalnu predizbornu atmosferu. Kostić je pozvao sve građane na veliki narodni protest u subotu u Beogradu ispred platoa Filozofskog fakulteta.


„Zbog svega ovoga što radite u Parlamentu, zbog sprečavanja rasprave na aktuelne teme, zbog tajnih pregovora vlasti o predaji KiM i ćutanja o progonu Srba u CG pozivam građane na veliki narodni protest i protestnu šetnju u Beogradu u subotu u 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta.“ – rekao je Kostić. 


On je na kraju pozvao građane da na izborima 16. decembra u Lučanima glasaju za broj 4 Savez za Srbiju - Savez za Dragačevo - Milan Radičević i da ne popuste pred pritiscima batinaša koji misle da nasiljem i ucenama promene volju građana.


 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Стрелок

    Како ове напредњаке није срамота да причају нешто о насиљу над женама,кад у својим редовима имају одборника који је одговоран за смрт једног детета које је покушао да силује https://www.kurir.rs/crna-hronika/1997429/smrt-milice-kostic-18-iz-krusevca-odbornik-sns-pokusao-da-je-siluje-ubila-se-da-sacuva-cast KRUŠEVAC - Tomislav Nikolić, član SNS i član Saveta MZ Lazarica u Kruševcu, jedan je od petorice nasilnika koji su pokušali da siluju Milicu Kostić (18), koja se pre 41 godinu ubila skokom sa 11. sprata kako bi sačuvala svoju čast. ... Robijao devet godina Tomislav Nikolić nije želeo da komentariše stravičan događaj. - Član sam SNS od osnivanja i ne želim da se vraćam u vreme od pre četiri decenije. Ministar Gašić POŠTENO JE ODSLUŽIO KAZNU Ministar odbrane Bratislav Gašić na konferenciji za štampu, koja je održana 24. decembra 2013. u vreme dok je bio gradonačelnik Kruševca, na pitanje da li zna da je kandidat SNS Tomislav Nikolić bivši robijaš, rekao je: „On je pošteno odslužio svoju kaznu. On sada

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.