Novosti

Izjava Boška Obradovića u Ivanjici: Vladavina kupljenih diploma vodi nas u propast

Izjava Boška Obradovića u Ivanjici: Vladavina kupljenih diploma vodi nas u propast

Savez za Srbiju je pokrenuo talas ujedinjavanja opozicije i treba da ostanemo jedinstveni oko zaključaka Sporazuma sa narodom: ili će izbori biti fer i pošteni ili izbora neće biti

Povodom posete Ivanjici lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića, predsednika Srpskog pokreta Dveri, i Zorana Lutovca, predsednika Demokratske stranke, i razgovora sa tamošnjim Savezom za Srbiju – Ivanjica, Boško Obradović je izjavio sledeće: "Uskoro se navršava godinu dana od prvog predstavljanja Saveza za Srbiju. Sa formiranjem Saveza započeo je talas ukrupnjavanja opozicije i političkih promena u Srbiji. Razbijena glava i krvava košulja jednog od lidera Saveza Borka Stefanovića, koga su pokušali da ubiju kriminalci bliski vlastima u Kruševcu, pokrenula je građanske proteste širom Srbije, koji još uvek traju u Beogradu svake subote. Ono što je najvažnije jeste da ovaj posao normalizacije Srbije treba zajedničkim snagama da dovršimo do kraja.


Nema odstupanja od zahteva protesta za slobodom medija i fer i poštenim izborima. Ako izbori nisu takvi – onda ne treba ni da budu održani. Više puta smo rekli da mediji moraju biti slobodni za drugačije mišljenje i  sučeljavanje vlasti i opozicije minimum 6-9 meseci pre održavanja izbora na proleće iduće godine. Taj rok uskoro ističe i ako se ništa ne promeni izbore treba bojkotovati i do kraja dovesti u pitanje ovaj nakaradni, nedemokratski i lopovski režim.


Trenutna vladavina kupljenih diploma vodi državu u propast. Jer, ako je ministar policije i potpredsednik Vlade, i istovremeno šef Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti u Srbiji - falsifikovao svoju fakultetsku diplomu – ko će onda da se bori protiv nabujalog kriminala i korupcije u našem društvu i brine o bezbednosti države? Ako je zaista čisto i pošteno završio fakultet – zašto već tri nedelje Nebojša Stefanović ne sme da pokaže ni indeks ni diplomu?


Ovo je vlast koja rasprodaje i pljačka Srbiju: od Kosova i Metohije, preko aerodroma Beograd i PKB-a do RTB Bor i Komercijalne banke. Još samo Telekom i EPS nisu u rukama stranaca. Takvu vlast možemo zaustaviti samo nastavkom uličnih protesta. Oni ne mogu da pobede na slobodnim izborima. Ako ne bude uslova za fer i poštene izbore, onda na dan izbora treba organizovati velike narodne demonstracije i na taj način staviti do znanja vladajućem režimu da izborna krađa više neće proći", naglasio je Obradović u svom izlaganju.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.