Novosti

Izložba „Šest godina propadanja“ održana i u Lučanima

Pokret za preokret

Izložba „Šest godina propadanja“ održana i u Lučanima

Nakon jučerašnjeg predstavljanja u Beogradu, Savez za Srbiju je danas i u Lučanima predstavio izložbu „Šest godina propadanja“.

Organizatori su položili panoe na kojima su prikazane afere aktuelne vlasti, negativni izveštaji Evropskog parlamenta, Svetske banke i Komisije Saveta Evrope koji se tiču stanja u pravosuđu, ekonomiji i medijima, kao i naslovne strane provladinih tabloida, na kojima se satanizuje opozicija.


Janko Veselinović, predsednik Pokreta za Preokret, istakao je da su i pored zabrane, izložbu juče održali ispred zgrade RTS u Beogradu i da ona na najbolji način prikazuje u kakvom medijskom mraku živimo.


„RTS kao javni servis prikriva istinu o stanju u Srbiji. Naša izložba prikazuje sve ono što je RTS sakrio. Prikazuje najviše cene goriva u Evropi, najniže plate i otete penzije. Ne može se istina sakriti večno“ – rekao je Veselinović.


Milan Radičević, nosilac liste Savez za Srbiju – Savez za Dragačevo istakao je da mu je drago biti domaćin jedne izložbe koja govori o svim temama o kojima se ne može čuti na velikim republičkim medijima.


„Ove trotoare bismo mogli upotpuniti i lažnim obećanjima lokalne vlasti, poput obećanja o vraćanju Osnovnog suda u Guču, o otvaranju 1000 novih radnih mesta, obećanja o rekonstrukciji i završetku hale u Lučanima i bazena, da će doći do ulaganja u poljoprivredu i drugih.“ – istakao je Radičević.


Boško Obradović, predsednik Dveri, je istakao da u Lučanima, paralelno sa izbornom kampanjom izborni štab Saveza za Srbiju evidentira sve izborne neregularnosti i da će po završetku izbora objaviti belu knjigu. On je pomenuo nekoliko stvari kao što je vršenje stranačke propagande o od strane državnih funkcionera i o trošku države, pritisak na opozicione kandidate za odbornike kroz aktivnosti kriminalnih struktura pod vođstvom Zorana Milojevića Zelje i zloupotreba javnih preduzeća.


„Ne samo da ćemo popisivati ove neregularnosti, već ćemo im se suprotstaviti i upravo je u tom smislu udruživanje imalo smisla jer se sada ne suprotstavljamo pojedinačno već zajedno.“ – rekao je Obradović.Pres-služba Saveza za Srbiju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.