Novosti

Juriš na funkcije – zvezdarska politička realnost

Juriš na funkcije – zvezdarska politička realnost

Umesto predstavljanja plana i programa nove vlasti i raspisivanja javnih konkursa za izbor kandidata za obavljanje profesionalnih funkcija, usledio je pravi stampedo i juriš političkih činovnika SNS i SPS na raspoložive funkcije. Ni obrazovanje, ni radno iskustvo, ni stručnost u određenoj oblasti, nisu bili kriterijumi za odabir kandidata, već samo i isključivo stranačka pripadnost.

Nešto više od mesec dana nakon održavanja lokalnih izbora za odbornike Gradske opštine Zvezdara, tačnije 1. juna 2016, održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Zvezdara. Posle više od 20 godina upravljanja Zvezdarom Demokratska stranka je izgubila vlast na ovoj opštini, i zajedno sa delom dojučerašnjih koalicionih partnera LDP-SDS činiće deo opozicije. Od novih-starih učesnika u vlasti naći će se SPS, JS i SDPS. Socijalisti su još jednom pokazali da su stranka koju samo vlast interesuje, i da su spremni da sarađuju sa onima koji im ponude najviše stranačkih funkcija. Okosnicu nove vladajuće većine činiće SNS, a pored nje u vlasti će se naći SPS, SDPS, JS, PS, kao i Udruženje građana Mirijevo. Za predsednika opštine Zvezdara izabran je Miloš Ignjatović (SNS), njegov zamenik biće Predrag Vejinović (SPS), dok će u opštinskom Veću biti kadrovi svih gore pomenutih stranaka. Na mesto predsednika Skupštine izabran je Aleksandar Eror (SNS), a za zamenika predsednika Dragoslav Ljubičanović iz Udruženja građana Mirijevo.

Opoziciju će činiti odbornici DS, Dosta je bilo, SRS, koalicija SDS-LDP, kao i koalicija DSS-DVERI. Umesto predstavljanja plana i programa nove vlasti i raspisivanja javnih konkursa za izbor kandidata za obavljanje profesionalnih funkcija, usledio je pravi stampedo i juriš političkih činovnika SNS i SPS na raspoložive funkcije. Ni obrazovanje, ni radno iskustvo, ni stručnost u određenoj oblasti, nisu bili kriterijumi za odabir kandidata, već samo i isključivo stranačka pripadnost. Tako su građani Zvezdare u istom danu, pored izvršnih organa opštine, dobili i vd direktore javnih preduzeća SC „Olimp“ i Poslovnog prostora „Zvezdara“, kao i nove članove nadzornih odbora ova dva preduzeća. Pitanje koje se ovde nameće jeste da li je završetkom konstitutivne sednice okončan i juriš na funkcije? Iskustvo nam govori da nije.  

Odbornici Dveri Radmila Vasić Ivan Božić

Izvor: Dveri Zvezdara    

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.