Novosti

Kandidati za poslanike Dveri-DSS posetili poljoprivrednike u Klenju

Kandidati za poslanike Dveri-DSS posetili poljoprivrednike u Klenju

U sklopu izborne kampanje, prof. dr. Miladin Ševarlić, eminentni stručnjak iz oblasti poljoprivredne ekonomije i nezavisni kandidat na izbornoj listi Dveri-DSS, posetio je domaćinstvo Predraga Kojića iz Klenja.

Dr. Ševarlić je profesor na poljoprivrednim fakultetima u Zemunu, Sarajevu i Volgogradu u Rusiji. Na skupu sa uglednim domaćinima i poljoprivrednicima prof. Ševarlić je govorio o potrebi zabrane proizvodnje i uvoza Genetički Modifikovanih proizvoda na teritoriji Republike Srbije kao i o hitnosti rebalansa Republičkog budžeta kojim bi agrarni budžet u 2016. godini sa postojećih 40,5 milijardi dinara bio povećan na zakonski predviđen nivo od 56 milijardi čime bi poljoprivrednicima bilo vraćeno 15,5 milijardi za koje su zakinuti. Ovoj sumi treba dodati još i 10,2 milijarde dinara koje su uskraćene obaveze iz budžeta za poljoprivredu, predviđenog za 2015. godinu.

Sadašnjim nesavesnim finansiranjem poljoprivreda, grana koja bi trebalo da beleži najveći rast, postala je najveći gubitaš finansijskog sistema Srbije,  istakao je prof. Ševarlić i dodao da više nikad u istoriji Srbije ne sme biti predložen  budžet a da se pri tom ne poštuje zakon o podsticajima u poljoprivredi,  jer je ona osnovna privredna grana našeg razvoja. Smernice u kojima će delovati koalicija Dveri-DSS i za šta će se konkretno zalagati, izložio je kandidat za poslanika Dejan Perić iz Glogovca. Domaćin današnjeg skupa bio je ugledni poljoprivrednik i proizvođač stočne hrane Predrag Kojić iz Klenja, koji je u svom domu ugostio veliki broj poljoprivrednih proizvođača.  

Izvor: Mačva info  

Podeli vest: