Конвенција Двери у Новом Саду

Конвенција Двери у Новом Саду

Залуд Вучић плаши народ Дверима, у Србији он и његови пљачкаши једини су који треба да се плаше Двери. Војвођанске оранице неће се крчмити њиховој браћи Арапима, Војводина ће цветати и имати функционалну аутономију локалних самоуправа, скројену за потребе народа, али без обележја и надлежности државе – истакао је Бошко Обрадовић на конвенцији у Новом Саду.

„Војводина је наша мајка, вечито уточиште и плодно земљиште за нове нараштаје, она нас храни, рађа, охрабрује нас да чувамо и богатимо своје културно и свако друго наслеђе. Наши стари кажу где год у Војводини да забодеш штап, израшће дрво. A сви ми који смо се данас окупили овде имамо свест о томе како да штитимо добар род који нам Војводина даје, да га чувамо за будуће генерације, а не да распродајемо и отуђујемо“  – започела је свој говор на конвенцији, Марија Јањушевић, народни посланик Двери.

 

 

„Наш задатак није ни лак ни једноставан, они који су нас довели у овај положај ће тежити да задрже свој монопол и никада им неће бити довољно. Ипак, ако смо већ донели одлуку да ћемо се сами изборити за свој дом и дом својих комшија, сарадника, рођака, ја заиста немам сумњу да ћемо у томе и успети.

Осамнаестогодишњи рад је иза нас, имамо циљ, имамо знање шта Србији треба да би се окренула себи, својим ресурсима и сопственом напретку, а вечерас одавде, из Новог Сада шаљемо јасну поруку да имамо и праве људе, да управо Двери буду врата успешне Србије и да имамо правог човека, способног и достојног да води такву Србију – Бошка Обрадовића“ – додала је Марија Јањушевић.

 

 

„Добио сам писмо једне Новосађанке које ме је дубоко гануло и можда најбоље осликава Нови Сад данас. Целокупан инвестициони буџет Града 2016. године, СНС је потрошила да се додвори америчком газди, компанији Леар, која је захтевала да се новцем свих Новосађана комплетно опреми и изгради 3 хектара хале и да им се за свако радно место обезбеди по 20.000 евра, а они ће од тог новца платити закуп по привилегованим ценама и држати хиљаде новосађана по 12 сати на траци за минималац.

Када потроше поклоњени новац и заробљене људе, никаква гаранција их не везује да се не спакују и оду на неко друго место јер ништа нису инвестирали. Хелена се у писму не жали на то, она указује да су и та радна места искључиво намењена члановима СНС и да она са вишом школом, самохрана мајка нема начина да исхрани и школује дете. Е, то је пораз, понижење овог народа.

Зар не мисли ова власт, Александар Вучић који Србе зове друштвом незнања и нерада, да и Хелена, самохрана мајка уз 5000 евра субвенције и добар бизнис план могла да створи себи и своме детету достојанствен живот, држави редовно плаћа обавезе и за коју годину отвори још неко радно место. Вучић то не жели, он не ради за народ, него за стране компаније, а план је да сви будемо робови и надничари на сопственој земљи“ – истакао је Бошко Обрадовић.

 

 

Председнички кандидат Двери, представио је и један део председничког програма у Новом Саду и јавно се обавезао да ће испунити председнички програм и свакој породици у Србији вратити достојанство. Обрадовић је истакао да ће ослонац његове председничке кандидатуре у Војводини и Новом Саду бити жене и да је одлучио да његов представник и руководилац председничком кампањом у Војводини буде народни посланик Марија Јањушевић.

 

 

„Породице у Србији треба да се осећају сигурно када је у питању ваша будућност, а обавеза државе је да им омогући ту сигурност. Променићемо порески систем који ће породичним људима пружити финансијске погодности: већа породица – већа средства на располагању.

Увешћемо Закон о неотуђивости породичног дома, јер нико не може да избаци породицу на улицу. Право на дом треба да буде основно људско право. Нама је потребно мајчинство као занимање. Све мајке троје и више деце, са одређеним бројем година радног стажа, имаће право на финансијску накнаду, односно мајчинство ће бити признато као радни однос.

У народној скупштини покренућемо измене и допуне Закона који ће спречити финансијске малверзације и одлив пара из земље.Увешћемо додатно опорезивање страних банака и формирање домаће Развојне банке Србије, субвенционисање домаћих предузећа, а не инвестирање у стране инвеститоре. Донећемо закон који ће упетостручити казне за оне који управљају државним новцем и који ће својом личном имовином гарантовати за легално пословање локалне самоуправе и државних јавних предузећа у којима они раде“ – закључио је председник Двери.

 

 

Подршку кандидатури Бошка Обрадовића за председника Србије, на конвенцији у Новом Саду је и јавно пружио наш истакнути спортиста, боксер Тадија Качар, чије име, репутација, професионални ангажман, освојене медаље за отаџбину и родољубље, показују да су идеје Двери и председнички програм Бошка Обрадовића, не само, озбиљни, јединствени и модерни, већ и победнички.

 

 

На конвенцији су још учешће узели и народни посланик Двери и председник Скупштинског одбора за дијаспору Иван Костић, као и представник ГрО Двери у Новом Сад Ивана Стојановић у својству домаћина.

 

 

Информативна служба Српског покрета Двери

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0