Novosti

Konvencija Dveri u Novom Sadu

Konvencija Dveri u Novom Sadu

Zalud Vučić plaši narod Dverima, u Srbiji on i njegovi pljačkaši jedini su koji treba da se plaše Dveri. Vojvođanske oranice neće se krčmiti njihovoj braći Arapima, Vojvodina će cvetati i imati funkcionalnu autonomiju lokalnih samouprava, skrojenu za potrebe naroda, ali bez obeležja i nadležnosti države – istakao je Boško Obradović na konvenciji u Novom Sadu.

„Vojvodina je naša majka, večito utočište i plodno zemljište za nove naraštaje, ona nas hrani, rađa, ohrabruje nas da čuvamo i bogatimo svoje kulturno i svako drugo nasleđe. Naši stari kažu gde god u Vojvodini da zabodeš štap, izrašće drvo. A svi mi koji smo se danas okupili ovde imamo svest o tome kako da štitimo dobar rod koji nam Vojvodina daje, da ga čuvamo za buduće generacije, a ne da rasprodajemo i otuđujemo“  – započela je svoj govor na konvenciji, Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri.„Naš zadatak nije ni lak ni jednostavan, oni koji su nas doveli u ovaj položaj će težiti da zadrže svoj monopol i nikada im neće biti dovoljno. Ipak, ako smo već doneli odluku da ćemo se sami izboriti za svoj dom i dom svojih komšija, saradnika, rođaka, ja zaista nemam sumnju da ćemo u tome i uspeti.

Osamnaestogodišnji rad je iza nas, imamo cilj, imamo znanje šta Srbiji treba da bi se okrenula sebi, svojim resursima i sopstvenom napretku, a večeras odavde, iz Novog Sada šaljemo jasnu poruku da imamo i prave ljude, da upravo Dveri budu vrata uspešne Srbije i da imamo pravog čoveka, sposobnog i dostojnog da vodi takvu Srbiju – Boška Obradovića“ – dodala je Marija Janjušević.„Dobio sam pismo jedne Novosađanke koje me je duboko ganulo i možda najbolje oslikava Novi Sad danas. Celokupan investicioni budžet Grada 2016. godine, SNS je potrošila da se dodvori američkom gazdi, kompaniji Lear, koja je zahtevala da se novcem svih Novosađana kompletno opremi i izgradi 3 hektara hale i da im se za svako radno mesto obezbedi po 20.000 evra, a oni će od tog novca platiti zakup po privilegovanim cenama i držati hiljade novosađana po 12 sati na traci za minimalac.Kada potroše poklonjeni novac i zarobljene ljude, nikakva garancija ih ne vezuje da se ne spakuju i odu na neko drugo mesto jer ništa nisu investirali. Helena se u pismu ne žali na to, ona ukazuje da su i ta radna mesta isključivo namenjena članovima SNS i da ona sa višom školom, samohrana majka nema načina da ishrani i školuje dete. E, to je poraz, poniženje ovog naroda.

Zar ne misli ova vlast, Aleksandar Vučić koji Srbe zove društvom neznanja i nerada, da i Helena, samohrana majka uz 5000 evra subvencije i dobar biznis plan mogla da stvori sebi i svome detetu dostojanstven život, državi redovno plaća obaveze i za koju godinu otvori još neko radno mesto. Vučić to ne želi, on ne radi za narod, nego za strane kompanije, a plan je da svi budemo robovi i nadničari na sopstvenoj zemlji“ – istakao je Boško Obradović. Predsednički kandidat Dveri, predstavio je i jedan deo predsedničkog programa u Novom Sadu i javno se obavezao da će ispuniti predsednički program i svakoj porodici u Srbiji vratiti dostojanstvo. Obradović je istakao da će oslonac njegove predsedničke kandidature u Vojvodini i Novom Sadu biti žene i da je odlučio da njegov predstavnik i rukovodilac predsedničkom kampanjom u Vojvodini bude narodni poslanik Marija Janjušević.„Porodice u Srbiji treba da se osećaju sigurno kada je u pitanju vaša budućnost, a obaveza države je da im omogući tu sigurnost. Promenićemo poreski sistem koji će porodičnim ljudima pružiti finansijske pogodnosti: veća porodica – veća sredstva na raspolaganju.

Uvešćemo Zakon o neotuđivosti porodičnog doma, jer niko ne može da izbaci porodicu na ulicu. Pravo na dom treba da bude osnovno ljudsko pravo. Nama je potrebno majčinstvo kao zanimanje. Sve majke troje i više dece, sa određenim brojem godina radnog staža, imaće pravo na finansijsku naknadu, odnosno majčinstvo će biti priznato kao radni odnos.

U narodnoj skupštini pokrenućemo izmene i dopune Zakona koji će sprečiti finansijske malverzacije i odliv para iz zemlje.Uvešćemo dodatno oporezivanje stranih banaka i formiranje domaće Razvojne banke Srbije, subvencionisanje domaćih preduzeća, a ne investiranje u strane investitore. Donećemo zakon koji će upetostručiti kazne za one koji upravljaju državnim novcem i koji će svojom ličnom imovinom garantovati za legalno poslovanje lokalne samouprave i državnih javnih preduzeća u kojima oni rade“ – zaključio je predsednik Dveri.Podršku kandidaturi Boška Obradovića za predsednika Srbije, na konvenciji u Novom Sadu je i javno pružio naš istaknuti sportista, bokser Tadija Kačar, čije ime, reputacija, profesionalni angažman, osvojene medalje za otadžbinu i rodoljublje, pokazuju da su ideje Dveri i predsednički program Boška Obradovića, ne samo, ozbiljni, jedinstveni i moderni, već i pobednički.

 


Na konvenciji su još učešće uzeli i narodni poslanik Dveri i predsednik Skupštinskog odbora za dijasporu Ivan Kostić, kao i predstavnik GrO Dveri u Novom Sad Ivana Stojanović u svojstvu domaćina.Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: