Novosti

Kragujevac propada, vlast rasipa novac

Kragujevac propada, vlast rasipa novac

Još jedna u nizu afera, pod komandnom palicom naprednjaka na čelu sa Radomirom Nikolićem potresa Kragujevac, ovoga puta u Javnom preduzeću „Urbanizam“.

Naime, protiv direktora JP „Urbanizam“ pokrenut je sudski postupak za zloupotrebu službenog položaja i to zbog nesavesnog trošenja novca građana Kragujevca, a razlog je angažovanje privatne firme po ugovoru za poslove koje to preduzeće može samostalno da obavlja. Na prvi pogled nije nimalo iznenađujuća situacija, jer trenutno se ovakvim slučajevima ne staje na put, već se mirno posmatra sa strane, a možda čak i namerno zaobilazi...


Dublje posmatrano, JP „Urbanizam“ Kragujevac ima svoje zaposlene licencirane geodetske inženjere i svoju savremenu opremu. I pored toga, direktor JP „Urbanizam“ Dragan Dunčić raspisao je javni poziv, a izabrana je privatna firma „VIZURA ING“ čiji je osnivač bivši radnik JP „Urbanizam“ Dragan Planić koji je uzeo otpremninu 2017. godine  kao tehnološki višak, a koji je sada od direktora dobio posao u vrednosti od 3 miliona dinara i to od novca građana Kragujevca.


Takođe je jako bitna i činjenica da je preduzeće „VIZURA ING“ izabrana na javnom pozivu, iako je osnovana tek pre godinu dana, a da je dodatni uslov bio i da preduzeće koje konkuriše mora iza sebe imati najmanje tri godine obavljanja poslova iz tražene oblasti, što pomenuto preduzeće ne ispunjava.


Upravo je direktor Dunčić potpisao sporazumni raskid ugovora o zaposlenju sa bivšim radnikom Planićem, pa se može vrlo lako doći do zaključka da ga i komisija i direktor jako dobro poznaju i da su tu činjenicu iskoristili kako bi upravo njegova firma dobila posao. Kragujevac je već u ogromnim dugovima, a vlast SNS-a i gradonačelnik Radomir Nikolić ga svakoga dana sve više zadužuju, da bi na kraju molili republičku vlast da te dugove pokrije. Tako se stvara politički kriminal i začarani krug podobnih, a sve na štetu građana Kragujevca i cele Srbije.


 

GrO Dveri Kragujevac


Podeli vest:

Komentari (4)

 1. Kragujevčanka

  Hmm. Malo sam istrazivala, buduci da sam i ja inzenjer, pa me zanimaju sva zbivanja u rodnom gradu vezana za ovu temu. Na ovom linku: http://portal.ujn.gov.rs/Dokumenti/KonkursnaDokumentacija.aspx?idd=1919507&idp=1919478&vz=2 sam u pretrazi kucala ime i prezime coveka koji se spominje u tekstu i ne vidim sta je sporno. U tekstu ste naveli, citiram: "Такође је јако битна и чињеница да је предузеће „ВИЗУРА ИНГ“ изабрана на јавном позиву, иако је основана тек пре годину дана, а да је додатни услов био и да предузеће које конкурише мора иза себе имати најмање три године обављања послова из тражене области, што поменуто предузеће не испуњава." U dodatnim uslovima na sajtu javnih nabavki pise sledece: "2. да је у последње три године радио и израђивао 3 подлоге за потребе пројектовања у области високоградње" i "3. да је у последње три године радио и израђивао 3 подлоге за потребе пројектовања у области путева, саобраћајне инстраструктуре и нискоградње." Dakle, POSLEDNJE 3 god., a NE NAJMANJE 3 godine.

  Odgovori
 2. Pera

  Браво ДВЕРИ једини сте указали на злоупотребе у Крагујевцу. Где је Крагујевачка опозиција кад Ви из Чачка будите крагујевчане. А можда је проблем што је тај радник који је узео отпремнину и који сада има приватну фирму са којом "музе" своју бившу фирму, део је опозиционог блока са удружењем "Крагујевачка иницијатива" , https://www.kragujevac.rs/Predata_sesta_po_redu_izborna_lista-1-3417-9315 а сада дели зараду и послове са СНС директором.

  Odgovori
 3. Милутин

  Госпођо Крагујевчанка, Не може фирма која је основана пре годину дана да испуни услов из конкурса ''"2. да је у последње три године радио и израђивао 3 подлоге за потребе пројектовања у области високоградње" и "3. да је у последње три године радио и израђивао 3 подлоге за потребе пројектовања у области путева, саобраћајне инстраструктуре и нискоградње." без обзира, да ли је ПОСЛЕДЊЕ 3 год., или НАЈМАЊЕ 3 године.

  Odgovori
 4. Marija dipl.pravnik

  Situacija u ovom slučaju je sasvim jasna. Bivši radnik se javio na javni poziv. U Komisiji su njegove bivše kolege. Bivši direktor mu je dao otpremninu, a sada mu je navodno neophodan i dodatno ga plaća i to protiv kriterijuma jer je od tri poslednje godine, radnik dve godine radio za raspisivača Konkursa , svoju bivšu firmu. Kada bi se ovaj slučaj dozvolio, ovo bi bila moćna šema za zloupotrebe. Napustiš firmu, a onda saznaš cene protivnika preko kolega iz bivše firme, daš nižu cenu, direktor potpiše ugovor iako te poznaje, i svi poslovi su uvek tvoji. Agencija u ovom slučaju mora dati predlog za razrešenje direktora, poništavanje konkursa uz sankcije za Komisiju i privatnika. Direktor tog preduzeća je kako se može saznati preko interneta funkcioner SNS, koji je bio na više javnih funkcija, posle kojih je ostao poznat javnosti jedino preko informacija o uzimanju velikih dnevnica u NS. Srbiji je potreban častan rad Agencije za borbu protiv korupcije čak i u situaciji kada su Vučićevi direktori u pitanju !!!

  Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.