Novosti

Licemerje ljiške vlasti na primeru banje Ljig

banjeusrbiji.net

Licemerje ljiške vlasti na primeru banje Ljig

Već godinama Dveri u Ljigu predlažu i zahtevaju da se problem banje Ljig i ljiškog ugostiteljskog preduzeća razmatra na sednici SO Ljig, ali ljiška vlast, debelo umešana u njihovo uništavanje, to uporno odbija i ignoriše.

Krije se iza navodne nenadležnosti, a deo je jedne te iste vlasti, od vrha države, pa do mesne zajednice. Čak ignoriše i nalog nadležnog ministarstva da brine o banjskom kompleksu, koji je zapušten i predstavlja ruglo naše varoši. Takođe, ignoriše se i peticija građana, sa oko 400 potpisa, kojom se zahteva ponovno otvaranje RH centra, uz obrazloženje da su potpisi navodno nestali iz opštinske arhive...


Na šestoj sednici SO Ljig, održanoj u sredu 22. februara, simptomatično, pred sam početak sednice vlast ubacuje putem dopune dnevnog reda tačku „Pokretanje inicijative za ubrzanje i okončanje stečajnog postupka nad preduzećem „Suvobor“ d.o.o. Ljig“. Klasičan manevar kada vlast želi nešto da „provuče“ nije nam promakao! Izvestilac po ovoj tački bio je Miodrag Starčević, zamenik predsednika opštine Ljig, koji je odigrao glavnu ulogu u aferama vezanim za propast ljiškog ugostiteljskog preduzeća, koja je bez posla ostavila na desetine radnika. Drskost koja ukazuje na nameru da se zada završni udarac nekadašnjoj velikoj šansi ljiške privrede! Drskost kao posledica nekažnjenog uništavanja ljiške privrede i lažne borbe SNS protiv kriminala!
Šta je razlog da se „nenadležni“ setiše ove teme? Politički poeni pred izbore ili nečiji interes da se dokopa vredne imovine na atraktivnoj lokaciji?


Već smo se nagledali i na svojoj koži osetili kako se najpre upropasti neko preduzeće, radnici otpuste, a zatim imovina u bescenje proda sumnjivim kupcima bliskim vlasti. Ljiška vlast godinama takvima služi, umesto narodu. Vučićev režim uveliko priprema rasprodaju banja po Srbiji, pa se pitamo kome li je banja Ljig zapala za oko? Lokalni ili tajkun sa strane? Postojeća ekipa koja je zaposela bivši hotel ili možda neki stranac? Znaju li oni čija je to imovina?


Koji je cilj ove inicijative, i u čijem interesu je pokrenuta baš sada? Zašto vlast ne sme da sazove sednicu SO Ljig na kojoj bi se o tome raspravljalo, nego nakon telefonske sednice Opštinskog veća ovu inicijativu provlači kroz skupštinu? Mnogo je pitanja koja zahtevaju odgovore.


Pozivamo građane opštine Ljig na budnost, jer ovo se ne tiče samo bivših radnika ugostiteljskog preduzeća, akcionara, poverioca, dužnika, već svih nas koji volimo Ljig i Belanovicu, gde se takođe nalazi deo imovine o kojoj je ovde reč. Ne dozvolimo da unište sve ono po čemu je naš kraj bio prepoznatljiv!


 


Informativna služba Dveri u Ljigu


Podeli vest: