Novosti

Ljiška vlast ponovo krši odluke SO Ljig!

Ljiška vlast ponovo krši odluke SO Ljig!

Još 28. decembra 2016. istekao je rok na koji je imenovana Gordana Blagojević za v.d. direktora Turističke organizacije opštine Ljig. U međuvremenu, direktor nije izabran, tako da već nekoliko meseci ljišku turističku organizaciju vodi v.d. direktora kome je istekao mandat! I to već postaje naopaka praksa u Ljigu, jer se događa već po drugi put – prethodni v.d. je takođe ostao na tom mestu duže od godinu dana.

Zašto nije raspisan konkurs? Narodski rečeno, ljiška vlast se ponaša kao „pseto na slami“, jer svojih stranačkih kadrova, sposobnih da vode Turističku organizaciju opštine Ljig očigledno  nema, a ne dozvoljava  da na to mesto dođe neko ko nije član SNS. Ili ljiški naprednjaci možda čuvaju to mesto za nekog stranačkog aktivistu koji još nije nabavio diplomu?

 

Ovakvo bezakonje samo dodatno urušava ionako upropašten turizam na području opštine Ljig, što je posledica vladavine nesposobne vlasti koja ume samo da sebi puni džepove, parazitirajući na narodnoj grbači. Ko će da snosi odgovornost za ovo bezakonje? Čemu služe upravni i  nadzorni odbor? Sekretar opštine i njegov zamenik? Po kom osnovu v.d. direktora kome je istekao mandat potpisuje dokumenta, račune, zastupa turističku organizaciju i prima platu?


Zahtevamo da se sav isplaćeni novac za period nakon isteka mandata v.d. direktora vrati u opštinski budžet. Zahtevamo smenu upravnog i nadzornog odbora TO opštine Ljig, zamenika sekretara opštine Ljig, kao i svih ostalih odgovornih za ovo bezakonje.


Odbornici Dveri u Ljigu ponovo su pokrenuli inicijativu za sazivanje vanredne sednice SO Ljig na kojoj bi se raspravljalo o turizmu. Ovo bezakonje je samo razlog više da se takva sednica bez odlaganja održi i tako turizam u Ljigu krene putem postepenog ozdravljenja.


 


Informativna služba Dveri u Ljigu


Podeli vest: