Љишка власт поново крши одлуке СО Љиг!

Љишка власт поново крши одлуке СО Љиг!

Још 28. децембра 2016. истекао је рок на који је именована Гордана Благојевић за в.д. директора Туристичке организације општине Љиг. У међувремену, директор није  изабран, тако да већ неколико месеци љишку туристичку организацију води в.д. директора коме је истекао мандат! И то већ постаје наопака пракса у Љигу, јер се догађа већ по други пут – претходни в.д. је такође остао на том месту дуже од годину дана.


Зашто није расписан конкурс? Народски речено, љишка власт се понаша као „псето на слами“, јер својих страначких кадрова, способних да воде Туристичку организацију општине Љиг очигледно  нема, а не дозвољава  да на то место дође неко ко није члан СНС. Или љишки напредњаци можда чувају то место за неког страначког активисту који још није набавио диплому?

 

 

Овакво безакоње само додатно урушава ионако упропаштен туризам на подручју општине Љиг, што је последица владавине неспособне власти која уме само да себи пуни џепове, паразитирајући на народној грбачи. Ко ће да сноси одговорност за ово безакоње? Чему служе управни и  надзорни одбор? Секретар општине и његов заменик? По ком основу в.д. директора коме је истекао мандат потписује документа, рачуне, заступа туристичку организацију и прима плату?

Захтевамо да се сав исплаћени новац за период након истека мандата в.д. директора врати у општински буџет. Захтевамо смену управног и надзорног одбора ТО oпштине Љиг, заменика секретара општине Љиг, као и свих осталих одговорних за ово безакоње.

Одборници Двери у Љигу поново су покренули иницијативу за сазивање ванредне седнице СО Љиг на којој би се расправљало о туризму. Ово безакоње је само разлог више да се таква седница без одлагања одржи и тако туризам у Љигу крене путем постепеног оздрављења.

 

Информативна служба Двери у Љигу

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0