Novosti

Malverzacije vlasti u Novoj Varoši

Malverzacije vlasti u Novoj Varoši

Izdaja Grupe građana i sklapanje vlasti sa SNS-om , nije bila u opštem interesu građana Nove Varoši već je bila isključivo u njihovom sopstvenom interesu, u čemu Dveri nisu želele da učestvuju.

Proteklih nekoliko dana, dobio se pravi epilog formiranja vlasti Grupe Građana i SNS. Naime, nakon toliko obećanja od strane predsednika opštine, Radosava Vasiljevića, da će Novu Varoš osloboditi od terora SNS-a, sprečiti bratsko - kumovsko zapošljavanje, domaćinski raspolagati sa budžetom, ostao je dokaz da njegova reč nema kredibilitet. Pokazao je da je isti kao prethodnici, čak je otišao i korak dalje.


Upravo se u Novoj Varoši dešava sve ono na šta su Dveri upozoravale. Izdaja Grupe građana i sklapanje vlasti sa SNS-om , nije bila u opštem interesu građana Nove Varoši već je bila isključivo u njihovom sopstvenom interesu.


Da podsetimo građane i javnost, Dveri nisu htele da učestvuju u toj farsi obmanjivanja građana, već smo moralno napustili sve funkcije, fotelje, plate i dostojanstveno otišli u opoziciju. Tim činom, građanima smo i na ličnom primeru pokazali da nam korist nije u prvom planu, već dobrobit svih građana Nove Varoši.


Na samom početku mandata, predsednik Vasiljević je rekao da mu nisu potrebni pomoćnici i da su te funkcije dodatni trošak u budžetu, kao i da su te funkcije naprednjaci koristili samo za pranje novca. Kao i do sada, opet je dokazao da njegova reč nema nikakvu vrednost tako što je postavio dva pomoćnika. Ti pomoćnici imaju stalno zaposlenje u opštinskoj upravi, na rukovodećim pozicijama. Pa se pitamo kako neko može da ima dve plate, a nečija deca nijednu? I da li je to sukob interesa? A šta tek treba reći o šefu odborničke grupe Grupe građana - Predragu Šaponjiću, koji je ceo svoj, dosadašnji, politički angažman koristio da bi se zaposlio u Limske hidroelektrane. Tako da Vasiljevićeva desna ruka, Šaponjić postaje viši savetnik direktora Limskih hidro elektrana. Na taj način je „prinudni upravnik“ SNS-a i Nove Varoši, gospodin Krsto Janjušević, podlegao ucenama i uslišio želje gospodina Šaponjića.


U Novoj Varoši se ustalila praksa da se na funkcije i direktorska mesta stavljaju osobe koje nemaju potrebne kvalifikacije, jedina „stručna sprema“ koja ih preporučuje za obavljanje tih funkcija je članska karta SNS-a ili poltronska podrška Grupi građana. Iz tog razloga, Dveri se zalažu da se sa takvom praksom prekine i da se omogući nepristrasan konkurs na koji bi se prijavila naša omladina koja je završila fakultete i koja ispunjava sve uslove konkursa. Samo tako se može voditi ozbiljna politika opstanka i povratka naše omladine u Novu Varoš.


Kao zaključak dodajemo - građani Nove Varoši su svedoci da su Dveri, za ovo vreme koliko smo u opoziciji, vladajućoj većini podnosili razna upozorenja, kritike i rešenja za nagomilane probleme oko posrnulih firmi, kao i obespravljenih radnika. Počev od Sloge, Merser trejda, Biznis centra, raznih plaćenih komisija... Ali od prevelike sujete sve to nije dopiralo do vladajuće većine, a rezultat te sujete su otkazi radnicima i zatvorene firme.


Upravo zbog toga Srpski pokret Dveri ima tu čast i oseća veliku odgovornost, što sve veći broj građana Nove Varoši u Dverima vidi porodičnu, moralnu, dostojanstvenu, principijelnu politiku, za koju ćemo se i u buduće zalagati.


 

Opštinska organizacija Dveri u Novoj Varoši


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.