Novosti

Marija Janjušević u Sremskoj Mitrovici: Porodica je najveći resurs društva

Info služba Dveri

Marija Janjušević u Sremskoj Mitrovici: Porodica je najveći resurs društva

Porodični dan u Sremskoj Mitrovici, kojem je prisustvovala i narodna poslanica Marija Janjušević, privukao pažnju građana i osmehe njihovih mališana.GO Dveri u Sremskoj Mitrovici je organizovao „Porodični dan“, akciju namenjenu druženju sa roditeljima koji su sa svojom decom prolazili gradskim trgom i bili zainteresovani da priđu i porazgovaraju o lepim stranama porodičnog života i problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu. Posebna pažnja posvećena je dečjoj zabavi i igri.
Akciji su pored članova gradske organizacije Dveri prisustvovali i narodni poslanik Marija Janjušević i predsednik IO Dveri za područje Vojvodine Goran Medaković.
Srpski pokret Dveri u Sremskoj Mitrovici u kontinuitetu postoji od 2011. godine i bez obzira što za sada nema svoje predstavnike u gradskoj skupštini, značajno utiče na iznošenje istine o najvažnijim problemima  porodica u ovom gradu, kao i na samu promociju porodičnih vrednosti.
Na današnjoj akciji koja je pre svega posvećena prirodnoj porodici, narodni poslanik Marija Janjušević je rekla: „Porodica je najvažniji resurs svakog društva, a u Srbiji ona je jedina mogućnost opstanka naroda i samim tim i države. Za nas je prirodna porodica bračna zajednica muškarca i žene. Ne negiram postojanje drugačijih zajednica, ali one neće obnoviti stanovništvo Srbije.
Brak po mom mišljenju nije prevaziđena institucija, naprotiv, može da nas vrati u društvo koje je izbalansirano u pogledu stope fertiliteta, očuvanja pravih vrednosti i mnogo drugih pozitivnih društvenih pojava. Mitrovčani su danas pokazali da im je veoma prijatno da neko brine o njihovom kvalitetu života i ima konkretne predloge za dugoročnu brigu o njima.
Srećna sam što je nakon 20 godina različitih vidova borbe Srpskog pokreta Dveri naša porodična politika najzad dobila zasluženu pažnju javnosti, pa čak i delimičnu pažnju vlasti. To nije dovoljno, ali je dobar početak.“


 

GO Dveri Sremska Mitrovica
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.