Novosti

Ministar kaznio građane Rušnja zbog protesta

Ministar kaznio građane Rušnja zbog protesta

Zbog toga što su građani Rušnja digli glas i organizovali spontani protest, zbog smanjenja obima usluga pedijatrijske ambulante u Rušnju (sa 5 radnih dana pedijatra, smanjeno na dva dana) aktuelni ministar zdravlja gospodin Lončar, doneo je odluku kojom još više urušava kvalitet i obim usluge pedijatrijske ambulante, jer je najnovijom odlukom dodatno smanjio vreme koje lekari mogu da posvete najmlađim stanovnicima Rušnja.

Naime sa prvobitnih 40 sati nedeljno, smanjeno je na 16 sati,  da bi najnovija odluka,  nakon protesta , bila da je i 10 sati nedeljno dovoljno za više od 700 pacijenata.


Ovim je dokazao da se u svoj posao apsolutno ne razume i izazvao dodatni revolt građana. Građani su najavili nove proteste.


Dveri su kao opoziciona stranka učinile da se za ovaj problem sazna u javnosti,  učestvovale na jednom protestu kao podrška građanima i pritisak na vlast, u Narodnoj skupštini naša poslanica Marija Janjušević je ovo pitanje postavila aktuelnom ministru,  a podneli smo i zahtev Nacionalnoj službi za zapošljavanje da nam dostave informaciju od javnog značaja sa pitanjem:  "Da li na teritoriji Beograda ima nezaposlenih specijalista pedijatrije i koji je njihov broj? ", kako bismo utvrdili da li je to razlog za ovaj potez Ministarstva zdravlja ili je u pitanju nešto drugo.


U cilju zaštite prava pacijenata na pravovremenu i stručnu medicinsku zaštitu svih građana,  a posedno dece,  Dveri će istrajati da dobiju odgovore, a građani ono što im je Ustavom i Zakonima pripada.


 

OO Deri Čukarica

Mesni odbor Rušanj


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.