Novosti

Ministre, od izvinjenja porodilje nemaju ništa – rešite njihov problem

Ministre, od izvinjenja porodilje nemaju ništa – rešite njihov problem

Ministarstvo rada se izvinilo zbog izjave Milene Antić o trudnicama (na koju su Dveri reagovale), ali nije se izjasnilo o tome da li će i kako rešiti problem koji je nastao primenom Zakona o finansijskoj podršci porodici.

Mi nikako nismo advokati gospođe Antić, ali kazna gospođe Antić nije rešenje. Ona je samo sprovodila politiku svog ministarstva ispred kojeg je nastupila. Njene reči samo su kruna čitave atmosfere ove vlasti u odnosu na trudnice. Njene izjave samo su sinonim onoga što i premijer i predsednik države zaista misle o pronatalitetnoj politici.


Apelujemo na ministra Đorđevića da se zakon hitno promeni i utvrdi donja granica ispod koje se ne sme isplaćivati nadoknada za porodilje, a koja je dovoljna za normalan, siguran i pristojan život.


Znamo da je Vama gospodine ministre ovo idealno rešenje, da kaznite radnika i tako odvučete temu od trudnica i porodilja. Međutim morate da shvatite da je ovo problem iza kojeg će čitav Srbija stati da ga reši, a volju naroda nećete moći da izbegnete.Radoš Pejović

Savet za porodicu Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.