Novosti

Ministri u Srbiji ne znaju da nisu sve države Evrope članice EU

Ministri u Srbiji ne znaju da nisu sve države Evrope članice EU

Predsednik Dveri, Boško Obradović, istakao je juče u Narodnoj skupštini, da je situacija u Srbiji takva, da se sve mora podrediti standardima EU, i to daleko pre nego što uđemo u EU, računajući na to,  da nikada nećemo ući u EU.

„Meni je lično najdraži vaš Zakon o uslugama. Znate šta je tu genijalno? Zakon u najvećem slučaju svojih odredaba stupa na snagu onoga dana kad Srbija uđe u EU. To je genijalno. S obzirom da mi nikada nećemo pristupiti EU, donosimo danas zakon koji nikada neće stupiti na snagu. I želim da predložim uvaženim ministrima nešto veoma konstruktivno, da svi zakoni koje vi morate da uskladite sa EU, stupe na snagu teka kada mi uđemo u EU, a ne da nas oni ucenjuju, pritiskaju, maltretiraju, teraju da mi sve svoje zakonske propise usklađujemo sa EU, a nikada nećemo ući u EU, i oni to znaju.“ – rekao je predsednik Dveri. Obradović je istakao kako je i sam premijer rekao da nema pre 2025. ulaska Srbije u EU.  I upitao ministre što bi Srbija onda dozvolila da nas EU ucenjuje?     „I dužan sam da građanima Srbije objasnim još jedan nov termin u politici SNS, a to je „faks“ demokratija. To znači, premijeru i ministrima ujutro stigne faks iz Brisela, i vi tada znate šta treba da radite. Ali ne mora tako da funkcioniše. Nisu sve zemlje Evrope u EU.  Jel znate vi gospodo ministri da nisu sve države u Evropi članice EU? Vi bi to trebalo da znate. Jel znate da nije Norveška, Švajcarska, Island?  Moram da vas podsetim da postoji život van EU? Evo šta su uradile ove pametne države. One nisu želele političku integraciju sa EU. Nisu želele da usklađuju međunarodnu politiku, bezbednosnu, kulturnu politiku i identitetsku politiku, ali usklađuju ekonomske odnose. Moram da vam skrenem pažnju da postoji evropski ekonomski prostor i EFTA sporazum, koji sa EU sklapaju države koje nisu članice. Ovo je način da sarađujemo, a ne sa članstvom u EU, gde smo stalno ucenjivani“ – dodao je Boško Obradović. „Dakle, kada se Dveri budu pitale, mi ćemo se ugledati na ove države, a posebno na Švajcarsku, koja za svaki sporazum sklapa bilateralno. Nema paketa, nema uslovljavanja, uzimamo samo ono što nama odgovara. E tako se brane nacionalni interesi“ – zaključio je predsednik Dveri, Boško Obradović.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri    

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.