Novosti

Molba SPC da se dodeli orden Diku Martiju

Info služba Dveri

Molba SPC da se dodeli orden Diku Martiju

Na vanrednoj konferenciji za medije, član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Dragana Trifković govorila je o molbi Srpskoj pravoslavnoj crkvi da se Diku Martiju dodeli orden Svetog Save prvog reda za njegov istraživački rad povodom zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Dik Marti je zadužio srpski narod razotkrivanjem monstruoznih zločina nad Srbima u izveštaju koji je podneo Savetu Evrope. Organizovana trgovina ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, odnosno Albaniji, bi bila zataškana da ovaj hrabri čovek nije vredno radio na prikupljanju dokaza i razotkrivanju istine.“ – istakla je ona.


Trifković je naglasila da će Marti zbog toga ostati upamćen u istoriji kao i Arčibald Rajs koji je predstavio svetu izveštaje o austrougarskim zločinima u Prvom svetskom ratu.


Dragana Trifković je takođe kazala da je Srpski pokret Dveri planirao da molbu uputi i Kancelariji za ordenje, ali s obzirom da predsednik Srbije, koji je zadužen za dodelu ordenja, sarađuje sa ratnim zločincima Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem, koji su označeni kao glavni organizatori trgovine ljudskim organima na Kosmetu i ratne zločine nad Srbima, kao i da je s njim u koaliciji, bilo bi nezamislivo da dodeli orden onome ko je te zločine predstavio Savetu Evrope i međunarodnoj zajednici.

 


Info služba Dveri

 


Prilog:

-          Izveštaj Dika Martija Savetu Evrope

-          Molba za dodelu ordena Svetog Save


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.