Novosti

Na dan inauguracije Vučića – otkaz oboleloj radnici Jure

Na dan inauguracije Vučića – otkaz oboleloj radnici Jure

Radnica Jure, Violeta Petrović, samohrana majka obolela od karcinoma, dobila je otkaz na dan inaugurisanja novog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Ovo je prvi potez na početku vladavine novog autokrate.

Više puta smo naglašavali da u ovom trenutku postoje dve slike stanja u Srbiji. Jedna iz ugla aktuelne vlasti, druga iz ugla običnih građana Srbije koji su sve nezadovoljniji stanjem u našoj zemlji.

Pravi primer odnosa novog predsednika prema svim građanima Srbije upravo jeste otkaz Violete Petrović iz Niša. To je realnost običnih građana Srbije, a medijska predstava i fikcija života je inaugurisanje novog predsednika, od čega građani Srbije nemaju apsolutno ništa.


 


Na dan kada je inaugurisan novi predsednik Republike Srbije, radnica Jure obolela od karcinoma je po drugi put dobila otkaz. Na samoj inauguraciji, ali tokom prethodnih pet godina, od Aleksandra Vučića smo čula da Srbija jača na svim poljima. Realnost je sasvim suprotna. Realnost je otkaz radnici koja je obolela od karcinoma. Realnost je ministar za rad Aleksandar Vulin koji je nakon prvog otkaza i povratka Violete na posao, rekao da je Jura može da vodi računa o ljudskosti, a i danas je ministar.

Na vest da je dobila otkaz, Violeta Petrović, je između ostalog, medijima danas rekla – Odbili su da mi daju novčanu pomoć kada sam im se obratila pre operacije. Zamolila sam ih da me ne otpuštaju jer mi za invalidsku penziju nedostaje 4,5 meseci staža. Eto, toliko su mogli da mi učine a onda bi sama otišla, ali očigledno da žele da se što pre otarase bolesnih radnika.

Vučić nas već pet godina laže i ponižava svojim rijaliti programom, ministri ikebane radili su po njegovom nalogu, a Skupština Srbije potpuno je degradirana.

Šta dobro možemo da očekujemo od novog predsednika, kada je već u prvim satima njegovog predsednikovanja samohrana majka, obolela od karcinoma dobila otkaz.

Možemo da očekujemo da dolazi vreme neviđene diktature i samovolje, gde ćemo svi dobijati otkaze ako nismo u naprednjacima.

Zato smo danas svi na protestu, jer želimo da živimo normalno i dostojanstveno.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest: