Novosti

Na Vidovdan u Moskvi potpisana Deklaracija Jedinstvene Rusije i Dveri

Na Vidovdan u Moskvi potpisana Deklaracija Jedinstvene Rusije i Dveri

Deklaraciju su potpisali Sergej Vladimirovič Železnjak, zamenik Sekretara Generalnog Saveta Jedinstvene Rusije i Zamenik predsednika Ruske Dume i Zoran Radojičić, narodni poslanik i član Predsedništva Dveri.

Na Vidovdan, u prostorijama Jedinstvene Rusije potpisana je Deklaracija Jedinstvene Rusije i Srpskog pokreta Dveri.   IMG_0416  

Deo deklaracije:

Prateći tradiciju prijateljstva i dobrosusedstva između Ruske Federacije i Srbije u želji za produbljivanjem svestrane saradnje, polazeći iz razumevanja međunarodne bezbednosti kao jedinstvenog prostora saradnje i zajedničke odgovornosti, deleći ubeđenost da međunarodna saradnja između stranaka je bitan deo odnosa unutar civilnog društva, koji su zasnovani na principima ravnopravnosti, uzajamnog poštovanja i nemešanja u poslove stranaka, Jedinstvena Rusija i Srpski pokret Dveri izjavljuju spremnost za uspostavljanjem opštih pristupa obezbeđivanju bezbednosti u Evropi, uključujući inicijative za pregovaranje o perspektivama formiranja vojno neutralnih suverenih država u Jugoistočnoj Evropi.   849-deklaracija-dveri-JR-2016   Stranke dele zabrinutost zbog nastavka sankcija protiv Ruske Federacije suprotnih nacionalnim interesima država kako RF, tako i Srbije. Stranke će doprinositi očuvanju duhovnih i ljudskih vrednosti, zaštiti hrišćanskih svetinja – spomenika duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa svetske civilizacije. Strane potvrđuju interes za razvoj uzajamno korisnih odnosa država Strana sa Evroazijskim ekonomskim savezom u trgovinsko-ekonomskom, finansijskom, energetskom sektoru i interes ka opštem širenju multilateralne saradnje u navedenim područjima.   580-deklaracija-dveri-JR-2016   Deklaraciju su potpisali Sergej Vladimirovič Železnjak, zamenik Sekretara Generalnog Saveta Jedinstvene Rusije i Zamenik predsednika Ruske Dume i Zoran Radojičić, narodni poslanik i član Predsedništva Dveri. Sporazum je potpisan u prisustvu Viktora Varlenoviča Kolbanovskog - Direktora balkanskog centra, Konstantina Konstantinoviča Petričenka - predsednika Odbora za međunarodne odnose Jedinstvene Rusije.   IMG_0417   Potpisivanju su prethodili dugi i sadržajni razgovori po nizu pitanja između S. V. Železnjaka , K. K. Petričenka i V. V. Kolbanovskog sa Zoranom Radojičićem i Draganom Trifković (DSS) u prostorijama Jedinstvene Rusije. Železnjak i Kolbanovski osvrnuli su se, pored ostalog, na značaj današnjeg praznika za srpski narod i pravoslavni svet - Vidovdan.  

Informativna služba Srpski Pokret Dveri    

Podeli vest: