Novosti

Napredno Veće nazadne vlasti na Zvezdari

Napredno Veće nazadne vlasti na Zvezdari

Juriš na funkcije i udomljavanje stranačkih kadrova na visokobudžetna radna mesta koji je započet na konstitutivnoj sednici nastavljen je nesmanjenom žestinom i na četvrtoj po redu sednici Skupštine opštine Zvezdara održanoj 17. 11. 2016. godine.

Kako to već praksa nalaže, najvažnije odluke donose se po hitnom postupku, bez obrazloženja i naprečac, kako bi se izbegla medijska pažnja i sprečila opozicija  da se adekvatno pripremi za diskusiju i prouči materijal. Najnovije bahaćenje SNS i njenih satelita iz vlasti (SPS, GG Mirijevo, SRS) građane Zvezdare koštaće novih 4 miliona dinara. Toliko će građani plaćati radna mesta nova dva člana opštinskog Veća koji čekaju kao zapete puške da se uvale u neradničke fotelje i pridruže „naprednom timu“ sa Bulevar strita.

Naime, vladajuća većina pokrenula je postupak izmene Statuta Gradske opštine Zvezdara kojom se broj članova Veća povećava sa trenutnih 9 na 11 članova. Činjenica da ni za postojećih 9 članova Veća nema posla, kao i to da je raspodela njihovih zaduženja po principu „svi radimo sve a niko ništa“ marginalizovala sam značaj ovog organa, nije mogla naterati vodeće ljude opštine da odustanu od ove bespotrebne, i po građane Zvezdare štetne odluke. Nakon početnog nesnalaženja i nerazumevanja značaja učestvovanja u vlasti, Grupa građana Mirijevo se veoma brzo konsolidovala i prihvatila mantru svojih koalicionih partnera po kojoj je jedini smisao vlasti zapošljavanje svojih kadrova, po principu „uzmi sve što ti vlast pruža“. Tako je najavljeno da će od dva nova člana Veća jedan član biti iz redova Grupe građana Mirijevo, a drugi iz SNS.

Odbornici Dveri su žestoko i argumentovano kritikovali proširenje Veća i u svojoj diskusiji pozivali predsednika opštine Miloša Ignjatovića da obrazloži ovu odluku, međutim avaj. Da li zbog nedostatka argumenata, ili manjka političke i lične hrabrosti, tek opozicija je ostala uskraćena za odgovor „prvog“ čoveka opštine. Podsećamo građane Zvezdare i javnost da je tokom svog ekspozea na konstitutivnoj sednici, nakon stupanja na funkciju predsednika opštine, Miloš Ignjatović najavio niz investicionih projekata koji će „poboljšati“ život Zvezdaraca. Prva dva investiciona projekta „Proširivanje Veća“ i „Povećanje broja izvršnih direktora u SC Olimp“ su uspešno realizovana.

Problem je samo u tome što građani Zvezdare neće imati nikakvu korist od toga, a šteta će se meriti milionima dinara. Ali to nije kraj zanimljivostima. Naime, priliko glasanja većinu su obezbedila 4 odbornika SRS, i time jasno stavili do znanja da su i oni deo nove vladajuće „elite“. Bilo je samo pitanje trenutka kada će doći do ujedinjenja starih i novih radikala, i to se na ovoj sednici dogodilo. Jer stranačka krv ipak nije voda. I na kraju, podeljene su i prve novogodišnje čestitke vodećim ljudima opštine od strane odbornika Dveri u vidu fotografija na kojima je prikazano smeće i otpad pored OŠ „Jelena Ćetković“. Eto zgodne prilike da novi članovi Veća zasuču rukave i pokažu da im je interes građana Zvezdare na prvom mestu.  

Radmila Vasić Ivan Božić Izvor: Dveri Zvezdara

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.