Novosti

Nastavak progona Srba u Crnoj Gori

Petar Lazović

Nastavak progona Srba u Crnoj Gori

Pravniku i profesoru Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Dejanu Miroviću crnogorska policija je zabranila ulazak u tu zemlju.

Nedavno je Vlada Crne Gore stavila srspke intelektualce na crnu listu i zabrnila im ulazak u Crnu Goru, o čemu su Dveri već pisale i upozoravale srpsku vlast da zaštiti svoje građane od neosnovanog progona.


Među tim građanima nalaze se i akademik Matija Bećković, istoričar Čedomir Antić i pomenuti prof. dr Dejan Mirović, koji je danas dobio pismenu rešenje da ne sme da uđe u Crnu Goru, iako je rodom iz Bara i iako je putovao privatno, da bi obišao porodicu.Prof. dr Dejan Mirović


„Ovo je nastavak progona Srba u Crnoj Gori i jedan od načina zvanične Podgorice da pokuša da uruši bratske odnose Srba i Crnogoraca, koji su oduvek bili jedan narod.


Srpski pokret Dveri poziva državne institucije Srbije da preuzmu sve neophodne mere kako bi se zaštitili interesi građane Srbije, kako bi se zaustavio progon Srba iz Srbije, a pogotovu Srba iz Crne Gore u Crnoj Gori. Položaj srpskog stanovništva u Crnoj Gori je nikad gori i crnogorske vlasti otvoreno vrše progon na svim što je srpsko.


Prekrajajući istoriju, proganjajući srpsko pismo, jezik i Crkvu, lišavajući slobode srpske političare, zvanična Podgorica se postavila prema Srbima u Crnoj Gori na sličan način kao neke druge zemlje u okruženju u ne tako dalekoj istoriji i to se mora zaustaviti.“ - rekao je Obradović.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.