Novosti

Nastavak progona Srba u Crnoj Gori

Petar Lazović

Nastavak progona Srba u Crnoj Gori

Pravniku i profesoru Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Dejanu Miroviću crnogorska policija je zabranila ulazak u tu zemlju.

Nedavno je Vlada Crne Gore stavila srspke intelektualce na crnu listu i zabrnila im ulazak u Crnu Goru, o čemu su Dveri već pisale i upozoravale srpsku vlast da zaštiti svoje građane od neosnovanog progona.


Među tim građanima nalaze se i akademik Matija Bećković, istoričar Čedomir Antić i pomenuti prof. dr Dejan Mirović, koji je danas dobio pismenu rešenje da ne sme da uđe u Crnu Goru, iako je rodom iz Bara i iako je putovao privatno, da bi obišao porodicu.Prof. dr Dejan Mirović


„Ovo je nastavak progona Srba u Crnoj Gori i jedan od načina zvanične Podgorice da pokuša da uruši bratske odnose Srba i Crnogoraca, koji su oduvek bili jedan narod.


Srpski pokret Dveri poziva državne institucije Srbije da preuzmu sve neophodne mere kako bi se zaštitili interesi građane Srbije, kako bi se zaustavio progon Srba iz Srbije, a pogotovu Srba iz Crne Gore u Crnoj Gori. Položaj srpskog stanovništva u Crnoj Gori je nikad gori i crnogorske vlasti otvoreno vrše progon na svim što je srpsko.


Prekrajajući istoriju, proganjajući srpsko pismo, jezik i Crkvu, lišavajući slobode srpske političare, zvanična Podgorica se postavila prema Srbima u Crnoj Gori na sličan način kao neke druge zemlje u okruženju u ne tako dalekoj istoriji i to se mora zaustaviti.“ - rekao je Obradović.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Komentari (2)

  1. Милутин

    Осим што није добро генерализовати, проблем је и када гледате само лоше ствари. На тај начин ћете и рођака замрзети. Народ у Црној Гори је исти као у Србији. Поштен, наиван, збуњен... А власт је такође иста, лоповска, ненародна.

    Odgovori
  2. Komita

    Нисмо ми један народ, то је нажалост доказано више пута кроз историју. Два народа, два имена, лоши комшијски односи, напади црногорских и муслиманских банди на Србе током повлачења у Великом рату преко Црне Горе, зулум црногорских комуниста над Србима после окупације Србије 1944, непотизам Црногораца у Србији и штета коју тиме наносе земљи, рат црногорских мафијашких кланова по Србији и опасност од могућег страдања обичних грађана што се већ дешавало...ма ово је само врх леденог брега, углавном, показали су своје лице, прави су лицемери.

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.