Novosti

Nastavlja se NEDELjA PORODICE širom Srbije

Nastavlja se NEDELjA PORODICE širom Srbije

Porodične skupove i druge aktivnosti imali smo do sada na Voždovcu, u Požegi, Knjaževcu, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Boru, Čukarici, Novoj Varoši, Kragujevcu, Lučanima, Paliluli, Zvezdari, a danas nas očekuju porodični skupovi u Pančevu, Leskovcu, Čačku i Nišu.

U okviru obeležavanja međunarodnog Dana porodice, u Boru je u izuzetno pozitivnom raspoloženju održana prva Porodična šetnja.


U Ivanjici, Novoj Varoši, Kragujevcu, Požegi i Lučanima članovi Dveri su razgovarali sa sugrađanima i o merama koje predlažemo za unapređenje položaja porodice u Republici Srbiji, delili im letke i balone, a u akciji su učestvovali i članovi Predsedništva i Glavnog odbora iz tih opština.


Opštinski odbor Dveri Čukarica organizovao je „Porodični dan“. Porodičnom danu“ prisustvovali su i narodni poslanici Dveri Marija Janjušević i Srđan Nogo, koji su sa prisutnim razgovarali o mnogobrojnim temama koje se tiču porodice i porodičnog života i odgovarali na pitanja roditelja.


A aktivnosti su imali i odbori sa Zvezdare i Palilule koji su velikom akcijom deljenja balona i letaka obeležili nedelju porodice.


Takođe, u organizaciji Dveri u Narodnoj skupštini održan je  okrugli sto „Strategija podsticaja rađanja“  na kojoj je doneto 12 konkretnih zaključaka za dalji razvoj porodične politike u Srbiji.


Dveri su na Voždovcu, u nedelju 13. maja, organizovale Porodični dan i sportsku i likovnu radionicu za decu pod nazivom „Moja porodica, naša sreća“.


U Zaječaru i Knjaževcu smo, uz porodičnu šetnju 15. maja na Svetski dan porodice, opštinskim vlastima ponovo uručili predlog Porodične deklaracije kojom bi se Knjaževac i Zaječar obavezali na niz konkretnih mera u korist porodice.


Odbor Dveri u Bajinoj Bašti je prikupio novac za kupovinu dve tone cementa za izgradnju porodične kuće za Matiće u selu Jagostica.


Aktivnosti se nastavljaju i u drugim mestima širom Srbije, a Nedelju porodice završavamo velikim porodičnim skupom u Beogradu u nedelju 20. maja u 13 časova na Trgu Republike.Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.