Novosti

Natalija Poklonskaja i Ivan Kostić: Rešiti probleme srpskih radnika u Rusiji

Info služba Dveri

Natalija Poklonskaja i Ivan Kostić: Rešiti probleme srpskih radnika u Rusiji

Predsednik odbora za za dijasporu i Srbe u regionu, mr Ivan Kostić sa članovima odbora, ugostio je danas Nataliju Poklonskaju, deputata ruske Dume za Krim, a poseta je usledila nakon učešća Boška Obradovća, Ivana Kostića i Dragane Trifković na konferenciji na Krimu prošle nedelje.

Ivan Kostić, poželevši dobrodošlicu uvaženoj gošći, istakao je da je ona imala veliku ulogu u povratku Krima Rusiji i zahvalio joj se za posvećenost rešavanju problema srpskih radnika u Rusiji. Kako je rekao, tokom njegove poslednje posete ruskoj Dumi, Natalija Poklonskaja je pokazala interesovanje za ovo pitanje i odmah uputila zvaničan dopis ministarstvima spoljnih poslova, unutrašnjih poslova i rada vezano za radne dozvole srpskih radnika u Rusiji.
„Molba Odbora za dijasporu i Srbe u regionu je bio da se radnicima produži trajanje dozvola sa mesec dana, na barem 6 meseci do 1 godine, i nadamo se da ćemo u saradnji sa njom uspeti to da dobijemo“ – rekao je Kostić.


Natalija Poklonskaja se zahvalila za prijem i topao doček i istakla da su situacije na Krimu i u Srbiji vrlo slične. Dodala je da je tek jedan dan u Beogradu, ali da je stigla da položi venac na spomenik caru Nikolaju Drugom i spomenik Oslobodiocima Beograda od fašizma.
Dodala je da pitanje o kojem je govorio g. Kostić sada analizira ruska strana i da će insistirati na rešenjima i istakla da je odnos Rusije prema Srbiji jasan. „Rusija neće dozvoliti da Srbiju ucenjuju, primer za to je 1914. i 1915. godina.“ – rekla je Poklonskaja.
Ona je na sednici Odbora istakla da je Referendumom o povratku Krima Ruskoj Federaciji iz 2014, tačka od koje počinje povratak istorijske pravde. Novinare koji su postavljali pitanja o Krimu pozvala je da posete Krim i da se uvere da je to ruska zemlja i da doživljava procvat, dok je sa druge strane situacija u Ukrajini teška jer je tamo trenutno nemoguće govoriti ruskim jezikom i ostvarivati građanska prava ako ste Rus.
Poslanik Dveri je na to dodao da je Krim u stvari vraćen Rusiji i da je stav Srpskog pokreta Dveri po tom pitanju jasan. ”Srbija i Rusija moraju biti zajedno” -  završio je Kostić na sednici Odbora.
Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.