Novosti

Dveri: Neophodno je što pre rekonstruisati plato oko Srpskog narodnog pozorišta

Dveri: Neophodno je što pre rekonstruisati plato oko Srpskog narodnog pozorišta

Plato oko Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu je u jako lošem stanju, što u velikoj meri narušava ugled Novog Sada kao Evropske prestonice kulture za 2021. godinu. Dveri ukazuju gradskoj vlasti da je potrebno da u što ranijem periodu rekonstruiše plato ispred novosadskog „hrama kulture“.
Na platou ispred SNP-a, na Pozorišnom trgu u Novom Sadu već odavno nema  nijedne cele granitne ploče. Ovakav izgled platoa, odaje žalostan prizor.


Popularna ''Srpska Atina'' je za 2021. godinu proglašena Evropskom prestonicom kulture i ovakav prizor svakako ne služi na čast Novosađanima, a kamoli gradskim vlastima, koje budžetska sredstva očigledno troše u neke za njih prioritetnije svrhe.
Posebno je pitanje da li će se prilikom rekonstrukcije postaviti ponovo granitne ploče koje se uklapaju u celokupan enterijer oko pozorišta ili će pak biti urađena kompletna behatonizacija centra grada, kako je to pre desetak godina urađeno u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, što se kao rešenje nikako ne uklapa u arhitektonsko okruženje istorijskog dela grada.


Gradska organizacija Dveri pita aktuelnu vlast dokle će građani Novog Sada sa oprezom i zgražavanjem prolaziti pored SNP-a, a turisti kojih je sve više u gradu, fotografisati ovakav „hram kulture” kao jasan primer nebrige prema njemu? 

Gradska organizacija Dveri u  Novom Sadu


 


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.