Novosti

Ni manje, ni više – 1,1 milion za bahato trošenje budžetskog novca

Ni manje, ni više – 1,1 milion za bahato trošenje budžetskog novca

Decembar je euforičan mesec, gledajući sa raznih aspekata, posebno što se bliži doček Nove Godine. U decembru je, izgleda, skoro sve dopušteno; pa i malo kič formacija nije na odmet.

Naime, u tom nekom prihvatljivom kiču će biti i opština Nova Varoš. Kako saznajemo, za novogodišnje ukrašavanje i rasvetu se ove godine izdvaja i do 6 puta veći novčani iznos nego prethodnih godina. Iz opštinskog budžeta, za potrebe ukrašavanja, je izdvojeno 600.000 dinara. Ali to nije sve – Turistička organizacija takođe izdvaja oko 500.000 dinara.


Ostaje da vidimo koliko raskošno će sve to izgledati. Osim naseljene zone, ukrašena biće i ruta koja vodi do hotela „Panorama“ koji se nalazi na Zlataru. Svaki „pomak i napredak“ izazivaju lavinu komentara i pitanja, koje nezadovoljni građani šire. Apsurdno je da gradić, koji ima neverovatan turistički potencijal, polako odumire. Apsurdno je i to da se Gimnazija i stručne srednje škole spoje u jedno (pod izgovorom da opštinska kasa nema toliko novca koliko je potrebno za troškove škola) zbog „uštede novčanih sredstava“. Apsurdno je da Nova Varoš sija a da u selima vlada tama!


Kome sija ta rasveta? Ne može nas zaneti taj sjaj! Život bez života, učmalost i stagnacija ne razumeju tu raskoš. Grad u kome je sve dobro – i bez rasvete sija!


 

OO Dveri Nova Varoš


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.