Novosti

Nije dovoljno, Šarčeviću – povucite obrazovne pakete u potpunosti

Nije dovoljno, Šarčeviću – povucite obrazovne pakete u potpunosti

Srpski pokret Dveri obaveštava javnost da je najavljeno povlačenje antiporodičnih obrazovnih paketa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na revidiranje nedovoljno i neprihvatljivo.

Očigledno je da je Ministarstvo prosvete pod pritiskom porodičnih ljudi, nastavnika i vaspitača, intelektualaca i pro-porodičnih organizacija kao i našeg Pokreta uvidelo kakvu su katastrofalnu grešku napravili pokušavajući da na mala vrata uvedu ove paketa u redovni nastavni plan i program.


Podsećamo, Srpski pokret Dveri je jedina politička organizacija koja je javno zatražila od Ministarstva prosvete momentalno povlačenje spornih materijala kao i smenu gdin ministra prosvete Mladena Šarčevića.


Ipak, ovaj nevešt pokušaj kontrole štete ne treba da zavara porodične ljude u Srbiji. Smatramo da su pomenuti obrazovni paketi u suprotnosti sa Ustavom i Zakonom zagarantovanim pravima roditelja i dece i da kao takvi ne mogu biti revidirani.


Iz tog razloga, ne pristajemo na polovična rešenja i pokušaj obmanjivanja javnosti i ponovo zahtevamo neodložno i potpuno povlačenje ovih materijala i smenu najodgovornijeg lica, ministra Mladena Šarčevića.


 Info služba Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest: