Novosti

Niže komunalije za porodice sa troje i više dece

Niže komunalije za porodice sa troje i više dece

Srpski pokret Dveri godinama unazad ukazuje na neophodnost uvođenja mera, koje bi doprinele povećanju nataliteta. Pravi primer kako lokalna samouprava može uticati na povećanje broja najmlađih sugrađana i kako se treba brinuti o najbrojnijim porodicama je Grad Novi Sad.

Naime,Skupština Grada Novog Sada donela je odluku po kojoj će porodice sa troje i više dece, koje imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada i koje redovno plaćaju račune, imati popust na cenu komunalnih usluga. Umanjenje se odnosi na usluge koje pružaju JKP „Novosadska toplana“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“, a naplaćuje ih JKP „Informatika “ putem jedinstvenog mesečnog računa


Cena komunalnih usluga smanjena je 30% za porodice sa troje,četvoro i petoro dece, 40% za porodice sa šestoro,sedmoro i osmoro dece i 50% za porodice sa devetoro i više dece.


Još jedna pozitivna stvar, koju je novosadska vlast uradila za svoje sugrađane je da u porodicama sa troje i više dece, deca imaju besplatan prevoz. Umanjenje cene komunalnih usluga i besplatan prevoz za decu u dobroj meri mogu da relaksiraju i onako preopterećen kućni budžet najbrojnijih porodica.


Dakle, Novosađani su dokazali da se ove mere mogu realizovati.
Očekujemo od vladajuće većine u našem lokalnom parlamentu da slede navedene primere.
Zrenjaninski gradski čelnici, vi ste na potezu.



Obrad Stanović
Predsednik GrO Dveri Zrenjanin



Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.