Novosti

Nogo: Vaše kazne nas neće ućutkati

Nogo: Vaše kazne nas neće ućutkati

Srpska napredna stranka upravlja državom tako da i državu i sve javne funkcije poistovećuje sa sobom. Tako imamo predsednika Skupštine, ili kada ga menjaju ostali predsedavajući, koji Narodnu skupštinu i poslovnik tumače kao da su oni sami izvor prava i oni sami apsolut primene tog poslovnika. Svako je dužan da se pridržava poslovnika, pa i predsednik – rekao je narodni poslanik Dveri, Srđan Nogo, na sednici Odbora za administrativna pitanja.


Nogo je rekao da je konkretan slučaj sa sednica koje su održane 28. juna i 29. juna kada su poslanici iz poslaničke grupe Dveri dobili ukupno tri kazne, to najbolje ilustruje.


„Hteo bih da postavim pitanje zašto se isključuje mikrofon tokom izlaganja naših poslanika, a često to ne rezultira nikakvim kaznama, već prosto željom da se prekine u određenom segmentu naše izlaganje. Tako je upravo predsedniku naše poslaničke grupe više puta tokom izlaganja isključen mikrofon. Prekinuto je njegovo izlaganje kada je izneo vrednosni sud o Briselskom sporazumu“ – rekao je narodni poslanik Dveri.


Nogo je dodao da svako ima zagarantovano pravo da može slobodno da razmišlja i politički deluje i da se poslanicima Dveri uskraćuje to pravo.


„Što se tiče konkretne činjenice zbog koje je Obradović dobio opomenu, tiče se njegove rečenice da je Vučiću bilo bitno, zašto je izabrao Anu Brnabić, da celom svetu prenese da su Srbi za premijera po prvi put dobili Hrvaticu, ženu i lezbejku. I citirao je svetske medije. Znači on je dobio za citat svetskih medija opomenu, a ja bih vas podsetio na činjenicu kada je Ana Brnabić postala ministar u vladi Aleksandra Vučića, da je sam Aleksandar Vučić izašao i rekao da smo dobili prvu gej ministarku u Srbiji“ – istakao je Nogo.


On je još rekao da Srpska napredna stranka želi da promoviše homoseksualizam,  da je promovitelj gej parada i da će se Dveri na političkom polju boriti protiv toga.


„Što se tiče moje kazne i opomene izrečene meni, ja bih postavio pitanje, gde je tri minuta stenograma Narodne skupštine moga izlaganja? Tri minuta i pedeset sekundi nedostaje iz moga govora, kada je neko sabotirao i isključio mikrofon i kada kamere RTS-a ni jednom nisu prikazale mene kada držim to izlaganje. I zašto sam dobio opomenu? Zato što mi je uskraćeno pravo da repliku?


Ja sam citirao da mi po članu 104. pripada pravo na repliku, zato što je pogrešno protumačeno moje izlaganje, gde se jasno vidi da ja nikada nisam dovodio Srpsku pravoslavnu crkvu u vezu sa nekom stranom službom, niti Elektrotehnički fakultet sa firmom Nenada Kovača, već sam u svom izlaganju postavljao jasna pitanja, na osnovu recimo ugovora skinutih sa sajta Ministarstva, na osnovu sudskih postupaka pred nadležnim sudovima u Republici Srbiji, na osnovu snimljenih razgovora pribavljenih u zakonitom postupku od strane službi bezbednosti, na osnovu zvanične biografije koja nam je dostavljena, a tiče se mandatara za sastav nove Vlade, na osnovu javno dostupnih podataka i dobio sam nešto što nije ličilo ni na kakav odgovor“ – nastavio je Nogo.


„Meni i Bošku Obradoviću je čast zato što stradamo i što smo kažnjeni zbog iznošenja političkog stava i sopstvenog mišljenja i budite sigurni da ćemo to nastaviti i na narednim sednicama i da nas kaznama nećete moći ućutkati“ – zaključio je Nogo.

-

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri
Podeli vest: