Novosti

Obradović: Imamo važnijih problema od deklaracije SDPS-a

Obradović: Imamo važnijih problema od deklaracije SDPS-a

U današnjim „Večernjim novostima“ objavljen je samo deo komentara predsednika Dveri, Boška Obradovića. Prenosimo ga u celosti.


Dveri su preko 10 puta podnosile Narodnoj Skupštini potpuno nespornu Deklaraciju o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH, a narodni poslanici vladajuće većine nisu našli za shodno ni da se o njoj raspravlja, a kamoli da se izglasa. Inicijativa za deklaraciju koju pokreće SDPS je sporna, jer je podstaknuta rehabilitacijom Kalabića.


Mi smatramo da su mnoge činjenice iz Drugog svetskog rata skrivane i da su i dalje skrivene od očiju javnosti, a da su istoriju pisali pobednici, bez obzira ne objektivne činjenice. Za budućnost Srbije od ključnog je značaja da se okrenemo budućnosti, a da istoriju ostavimo istoričarima i sudovima.


Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno, a porodice pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini imaju pravo da saznaju istinu o svojim članovima porodice koji su bili izloženi neviđenoj satanizaciji od strane totalitarnog Brozovog režima.


Zato treba biti veoma oprezan i ne predavati se strastima i propagandi, već tragati za činjenicama, kako bi se došlo do istine. Jedino nas ona može osloboditi da krenemo u bolju budućnost. Srbija ima mnogo važnijih problema, pre svega ekonomskih, koje treba da rešava da bi nam sutra svima bilo bolje.


 


Info služba Dveri


Podeli vest: