Novosti

Boško Obradović: Novi Tito je diktatura i karikatura

Boško Obradović: Novi Tito je diktatura i karikatura

Pozdravljam ostavku Aleksandra Vučića i pad Vlade Srbije.

Danas je više hiljada partijski zaposlenih u javnom sektoru napustilo posao i u toku radnog vremena prisustvovalo mitingu SNS ispred Narodne skupštine u funkciji dalje izgradnje kulta ličnosti Josipa Broza Vučića – novog maršala Tita.

U Narodnoj skupštini bile su zabranjene konferencije za medije. Novi predsednik još nije ni preuzeo dužnost, a već je ukinuo mogućnost normalnog rada narodnih poslanika. Titoizam je totalitarni politički poredak koji ne dozvoljava postojanje opozicije.

Rehabilitacija i reinkarnacija Tita nam nije potrebna. Potrebne su nam državne institucije koje političku mafiju šalju u zatvor, tajkunima naplaćuju poreze, pomažu domaću privredu i poljoprivredu, a ne strane firme...
Aleksandar Vučić je pokazao za pet godina da nije sposoban da to obezbedi i pobegao je od odgovornosti sa mesta predsednika Vlade da bi dobio imunitet od pet godina na mestu predsednika Srbije. Vučić nije napustio mesto predsednika Vlade – on je pobegao sa tog mesta bez rezultata i ispunjenja predizbornih obećanja.

Današnjom najnovijom medijskom pozorišnom predstavom za javnost Aleksandar Vučić je krenuo putem diktature, koja vodi u pokušaj promene Ustava Srbije i davanja mnogo većih ovlašćenja predsedniku. Novi Tito želi da postane doživotni predsednik - lažni car Vučić Mali.

Moramo se suprotstaviti ovoj karikaturi demokratije u Srbiji. Počinjemo večeras u 18 časova na Trgu Republike.


Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta DveriPodeli vest: