Novosti

Obradović saopštio šta bi, ako bude potrebno, mogao da bude naredni korak opozicije

Ana Paunković

Obradović saopštio šta bi, ako bude potrebno, mogao da bude naredni korak opozicije

Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Boško Obradović izjavio je da će opozicija, ako bude potrebno, primeniti građansku neposlušnost i pokrenuti „opštenarodni bunt“, što će, kako je rekao, biti odlučujući trenutak da vlast ponudi ili slobodne izbore ili da sama prepusti svoju vlast.

Obradović je za nedeljnik „Vreme“ u izdanju od četvrtka, 21. februara kazao da bi taj bunt trebalo da bude u celoj Srbiji, a onda da svi ti nezadovoljni građani dođu u Beograd.


„Dok su oni kontrolisali ceo sistem iznutra, ništa se nije dešavalo, a sada smo ih primorali da reaguju i da, kao što vidimo, počinju da prave greške“, rekao je Obradović.


On je kazao da opozicija neće prihvatiti izbore ako budu raspisani za 45 dana, jer to nije dovoljan period za uspostavljanje fer uslova.


„Naša je procena da bez šest do devet meseci slobodnih medija nema nikakvih uslova za fer izbornu utakmicu“, ocenio je Obradović.


Prema njegovim rečima, od 2016. godine kada je postao poslanik u Skupštini Srbije učestvovao je u svakom protestu u Srbiji, ali su mu oni pokazali da je nemoguće pojedinačno se suprotstaviti vlasti.


„Nužno je napraviti neki širi savez da bismo se zajedno borili za slobodu i pravdu, za obeštećivanje svih onih koji su na bilo koji način opljačkani od strane ove vlasti“, ocenio je Obradović.


On je kazao da je cilj SzS da svoj program i delovanje predstavi međunarodnim faktorima i da im skrene pažnju da Srbija trenutno nije demokratska država.


„U tom smislu mesecima traju razgovori sa ambasadorima svih važnih svetskih država koje imaju svoja predstavništva u Beogradu i sa Istoka i sa Zapada. Drugi potez je da se putuje i da se obiđu sve važne prestonice i da tamo ispričamo šta je naša politika“, rekao je on.


Obradović je kazao da opozicija ima svoj program koji se ne zasniva na mržnji prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali nema gde da ga predstavi, te da on lično ne mrzi Vučića, ali prema njemu oseća gađenje.


„Vučić je nama jednostavno odvratan, on je nama nepodnošljiv, on je osoba koja je zagadila javni prostor Srbije svojim neprestanim glumatanjem, prenemaganjem i pretnjama“, kazao je Obradović.


Obradović je ocenio da nema veće uvrede za Srbina nego da mu kažete da je fašista, kao što je premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno u Orašcu optužila pristalice Dveri.


„Zbog tih uvreda mi smo još ranije podneli tužbe protiv ljudi iz ovog režima i želimo na sudu da dobijemo zadovoljenje pravde“, rekao je on.


On je kazao da će Dveri ove godine proslaviti 20 godina postojanja, a da je za sve to vreme u njihovom delovanju, „nemoguće pronaći nikakve elemente govora mržnje prema bilo kome ko misli drugačije“ od njih.


 

Izvor: InfoBrif.rs


Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Milan

    -Tribine i predavanja na temu medijske manipulacije. Metode. Ciljevi. - Zrobine na temu tehnologija obvljanja vlasti u demokratskim drustvima. -Ponuditi gotove Zakone (poreklo imovine, finansiranje politickih stranaka itd) povesti o njima javnu raspravu i nuditi ih Skupstini. -Protesti samo da afirmisu konkretne demokratske postupke

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.