Novosti

Obradović: Svi politički akteri da se izjasne o pravno-obavezujućem sporazumu

Info služba Dveri

Obradović: Svi politički akteri da se izjasne o pravno-obavezujućem sporazumu

Predsednik Dveri, Boško Obradović uputio je otvoreno pismo predsednicima svih relevantnih političkih, društvenih i patriotskih organizacija u Srbiji, sa jednim ključnim pitanjem – da li su protiv potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovom ili nisu.

On je istakao da bi ovakav sporazum značio priznanje nezavisnosti Kosova i dodao da su u tom pogledu pritisci Zapada na Srbiju na vrhuncu. Po njegovom mišljenju, pravi je trenutak da se svi lideri relevantnih političkih organizacija, bez obzira da li podržavaju vlast ili opoziciju, izjasne o pravno obavezujućem sporazumu jer je to lakmus test koji će pokazati da li su spremni da ostave ideološke i političke razlike i lične sujete po strani i da se ujedine zarad zaštite nacionalnih i državnih interesa. „Da li smo spremni da se dosledno borimo protiv kršenja Ustava Republike Srbije i međunarodnog prava i za očuvanje južne srpske pokrajine kao sastavnog dela Srbije?“ – upitao je Obradović.


Kako ističe, on se ovim pismom obraća i svim rodoljubivim političkim i društvenim organizacijama i javnim ličnostima sa pozivom da, bez obzira na dosadašnje ideološke i političke razlike i međusobne odnose, formiraju jedinstven nacionalni front za odbranu KiM u sastavu Srbije i spreman je da sa svima razgovara na ovu temu.


„Stav Srpskog pokreta Dveri se zna, ali ponoviću ga još jednom. Potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma je protivno Ustavu Republike Srbije i nacionalnim interesima naše zemlje.“ – rekao je Obradović na kraju obraćanja novinarima okupljenim u Domu Narodne Skupštine. 

Informativna služba Srpskog pokreta DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.