Novosti

Obradović: U Čačku će „pasti“ i Aleksandar Vučić

Glas zapadne Srbije

Obradović: U Čačku će „pasti“ i Aleksandar Vučić

Narodni poslanik i odbornik u skupštini grada Čačka, Boško Obradović, poručio je danas premijeru Srbije i lideru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću, da su mnogo veći od njega pokušavali da slome kičmu Čačku i da nisu uspeli.

„Ovde je pao i Slobodan Milošević, ovde su pali i mnogi drugi koji su mislili da su veliki, mnogo pametni, da su jaki i da mogu da ruše Čačak. Ovde će pasti i Aleksandar Vučić“, poručio je Obradović u izjavi novinarima pred početak sednice Skupštine grada.

Obradović, koji je, kako kaže, jedini predsednički kandidat van Beograda, upitao je šta je Čačak kriv SNS, da li zbog toga što je ovo buntovnički, slobodarski, opozicioni grad, zbog toga što su građani Čačka dali 25 odsto na izborima Dverima ili zbog toga što je on predsednički kandidat iz Čačka.

On je reagujući na zatvaranje više ugostiteljskih objekata u Čačku, rekao da je besmisleno da Skupština grada ćuti dok „izvesne inspekcije vršljaju po gradu i zatvaraju naše privatne preduzetnike i njihove radnje“.

„Sve bi to bilo u redu da je isti aršin prema svima. Niko od nas nije protiv inspekcijskog nadzora, nad radom svih firmi u Srbiji, ali ne može selektivno. Ne može da u stranu banku nije ušao niko od njihovog dolaska u Srbiju i da ostvaruju ekstra profit na grbači ovog naroda. Ne može strani investitor da ne plaća porez na ostvarenu dobit u Srbiji, ne može da tajkuni imaju stotine miliona dinara neplaćenog poreza, a da silu sprovodite na malim i srednjim firmama, na porodičnim preduzećima na čačanskim privrednicima“, izjavio je Obradović.

Kada pokažete svoju silu, svoju pravdu i svoju moć, kaže on, na tajkunima, bankarima, stranim firmama, koje nas pljačkaju, onda ste dobrodošli i u Čačak i zatvorite sve koji ne plaćaju porez i koji ne rade kako treba.

„Nemoguće je da su u svim drugim gradovima Srbije policajci pošteni, jedini u Čačku nepošteni. Nemoguće da više nigde nema mita i korupcije u saobraćajnoj policiji izuzev u Čačku. Nemoguće da svi kafići i kafane u drugim gradovima posluju pošteno izuzev obih u Čačku“, naglasio je Obradović.


 


Obradović: U kampanji sam od septembra


Lider Dveri kaže da je u kampanji od septembra, intenzivirano od Srpske nove godine, da je već obišao veći deo Srbije, dodajući da u zvaničnu kampanju kreće onog trenutka kada bude proglašena njegova predsednička kandidatura od strane Republičke izborne komisije.


Prema njegovim rečima, opozicija treba da stane u jedan front protiv nove izborne krađe koju sprema Aleksandar Vučić, protiv svih vrsta izbornih neregularnosti i manipulacije i to je nešto što tražimo od svih opozicionih predsedničkih kandidata da sednemo, razgovaramo, dogovaramo se i svi zajednički nastupimo protiv ove vlasti.


On je rekao da vodi intenzivne razgovore sa svim liderima opozicije i očekuje da će ovih dana zajednički nastupiti i reći punu istinu o svim izbornim neregularnostima koje se već dešavaju i koje nas tek čekaju.


„Najveći od njih je popisivanje sigurnih glasova po javnim preduzećima i ustanovama gde je svaki zaposleni u javnom sektoru Srbije obavezan da skupi 20 sigurnih glasova za SNS“, zaključio je Obradović.


 


Izvor: Glas zapadne Srbije


Podeli vest: