Novosti

Obradović: Vlast se obračunava sa svim neistomišljenicima

Info služba Dveri

Obradović: Vlast se obračunava sa svim neistomišljenicima

Tužba protiv Boška Obradovića koju je podneo Nikola Petrović, Vučićev kum, iznenadna ostavka direktora Agencije za borbu protiv korupcije, represalije kadrovika PUPS-a prema zaposlenima u Pošti, neki su od primera obračuna vlasti prema svima koji imaju svoje mišljenje i štite svoja prava.


„Jučerašnje suđenje koje sam imao sa kumom predsednika države Nikolom Petrovićem, doskorašnjim direktorom javnog preduzeća „Elektromreža Srbije“, koji se posle isteka tog mandata vratio u istu onu privatnu firmu iz koje je došao na to direktorsko mesto, Eko-energo grup, gde je suvlasnik zajedno sa Nenadom Kovačem, dokaz je da režimu smeta svako ko otkriva sukob interesa u njihovim redovima.


Smatram da u Srbiji niko ne može biti zaštićen ni pred medijima ni pred sudovima, pa ni Vučićev kum Nikola Petrović.“ - istakao je Obradović.


Obradović je dodao: „To jučerašnje političko suđenje liderima opozicije u Srbiji je bio povod da podignemo novi sajt Dveri, pod nazivom „Dveriliks“, koji će na jednom mestu sabirati sve informacije do kojih dolazi Antikorupcijski tim  Dveri u borbi protiv kriminala i korupcije. Kroz ovaj sajt građani će moći da nam šalju informacije o sumnjivim malverzacijama u vlasti na svim nivoima. Pozivam sve medije da se upoznaju sa radom našeg sajta na adresi: dverileaks.com


Direktor Agencije za borbu protiv korupcije je podnela ostavku bez obrazloženja. I to samo nakon nekoliko meseci od dolaska na tu funkciju, za koje vreme je pokrenula niz vanrednih kontroli imovine najviših državnih funkcionera i priču o najočitijem pranju novca na predsedničkim izborima, kada je 6.940 ljudi uplatilo istovetan iznos na račun SNS-a.“


Obradović je dalje nastavio: „Očito je pod ozbiljnim pritiscima, možda i pretnjama, bila prisiljena da podnese ostavku na mesto direktora ove agencije.


Vest nedelje je i skandalozno ponašanje v.d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović, kadrovika PUPS-a, potpuno nestručnog, koja je zbog štrajka nezadovoljnih radnika Pošte, uručila suspenzije za 50 sindikalnih lidera radnika Pošte.


Lažni zaštitnici penzionera - PUPS samo pljačka javna preduzeća, a Pošte su jedno od poslednjih infrastrukturnih uporišta države, koje ovaj režim pokušava da dokrajči potpunim urušavanjem njenog sistema i krajnjim poniženjem zaposlenih radnika. Srpski pokret Dveri u potpunosti podržava opravdani štrajk i zahteve predstavnika Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije.“


„Još uvek nismo dobili odgovor dela opozicionih stranaka o našem predlogu kako da nateramo vlast da sredi Jedinstveni birački spisak i da oslobodi medije, kao dva neophodna uslova za održavanje fer i poštenih izbora. Na naš zahtev su pozitivno odgovorili Zdrava Srbija, DSS i Istočna Alternativa. Ne razumem kolege iz opozicije zašto je OEBS  toliko bitan, koji je na dan predsedničkih izbora objavio da je sve bilo regularno, a izveštaj o nepravilnostima dostavio 6 meseci kasnije, kada se više ništa nije moglo promeniti.


Poslanici Dveri su i dalje pod progonom Maje Gojković. Evo danas u 12 časova održava se sednica Administrativnog odbora, a na dnevnom redu nema tačke o mom isključenju na 20 dana. Ja još uvek nemam zvaničan dokument zbog čega sam isključen, a odbor danas ne razmatra moj zahtev za hitno razmatranje mog isključenja, koje sam uputio u pismu svim članovima Administrativnog odbora. Tu se vidi koliko je političko nasilje SNS-a.


Sve ovo je nastavak medijskog i parlamentarnog mraka koji vlada Srbijom.“ - zaključio je Obradović.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


 


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.