Novosti

Obradović: Vučić ponižava građane Srbije

Obradović: Vučić ponižava građane Srbije

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da mandatar Aleksandar Vučić „ponižava“ građane Srbije otezanjem oko formiranja nove Vlade Srbije i da time urušava institucije države.

„Postavlja se pitanje da li je ovo još jedan čin drame, pozorišna predstava u kojoj premijer uživa neprestanom glumom da postoje neki problemi koje on, kao neki super heroj, rešava. Sa druge strane, ako osvojite 50 odsto na izborima a ne možete tri meseca da formirate Vladu, onda se postavlja pitanje da li je u reč o ponižavanju građana, urušavanju državnih institucija, ili je izvršen mandatarski puč u kome aktuelni mandatar uzurpira svu vlast u državi“, rekao je Obradović novinarima prilikom otvaranja novih prostorija Dveri u Čačku. Lider Pokreta Dveri je postavio pitanje zašto Srbija šest meseci nema vladu, odnosno zašto je vlada u tehničkom mandatu.

„Ako je ova država sa bilo koje strane pritisnuta to treba saopštiti građanima Srbije. Ako Vučić ne može ili ne ume, ili iz bio kog razloga neće da formira vladu, treba jednostavno da se povuče. On ne može predlagati nekog drugog ko će formirati vladu već to može jedino predsednik države. Vučić iznova uzurpira nadležnosti“, rekao je Obradović. Upitan da li će se kandidovati na predsedničkim izborima Obradović je rekao da će Dveri imati svog kandidata i da će to biti tema sledećeg Sabora Dveri, koji će se održati početkom septembra.

Obradović je dodao da su Dveri spremne da razgovaraju o stranačkom ili nestranačkom kandidatu šire opozicije. Pokret Dveri u Čačku, koja je najveća opoziciona odbornička grupa u lokalnoj Skupštini, danas je zvanično otvorio nove prostorije na Gradskom šetalištu. U njima će se nalaziti i kancelarija Obradovića koji je poslanik Dveri u Skupštini Srbije i u kojoj će kako je najavio, primati građane.  

Izvor: BETA

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.