Novosti

Boško Obradović: Zar je moguće da Španija više brine o KiM nego Srbija

foto: Tanjug

Boško Obradović: Zar je moguće da Španija više brine o KiM nego Srbija

Predsednik Dveri je osudio učešće delegacije Srbije na samitu u Sofiji i pozdravio stav Španije povodom ovog pitanja, ističući da je poslao i pismo zahvalnosti ambasadi Španije.

„U ime Srpskog pokreta Dveri izražavam protest protiv učešća najviše državne delegacije Srbije na samitu u Sofiji na kome će - predstavljeni i prihvaćeni na državnom nivou - učestvovati i predstavnici lažne države Kosovo. Zar je moguće da Španija više brine o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije od samih naših vlasti?“ – rekao je Obradović i pitao koji to spoljno-politički izgovor i razlog može biti preči od borbe za očuvanje KiM u sastavu Srbije.(foto: Profimedia)


On je pitao da li je EU važnija od očuvanja sopstvene države i na kojim izborima je aktuelna vlast dobila mandat da donosi takve odluke.


„Za koga radi naša vlast? Za srpske nacionalne i državne interese ili za interese EU? Ako se aktuelna vlast opredelila da ide u Sofiju (EU) po svaku nacionalnu cenu, spremna da na tom putu žrtvuje Kosovo i Metohiju, postavljamo pitanje na kojim izborima je dobila mandat naroda za to?“ – rekao je Obradović.


Predsednik Dveri je nedavno poslao pisma zahvalnosti ambasadama Španije, Kipra i Rumunije povodom stava ovih država vezanih za učešće lažne države Kosovo na samitu u Sofiji.Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.