Novosti

Obradović: Želim da se na predsedničkim izborima narod oslobodi straha

Obradović: Želim da se na predsedničkim izborima narod oslobodi straha

Ključno pitanje u Srbiji danas je, da li smo spremni da im se suprotstavimo? Da li smo spremni da ih zaustavimo? Da li smo spremni da dignemo glavu i ispravimo kičmu, da podignemo glas i kažemo, ovako više ne može. Ovo više nećemo da trpimo. Nećemo više da vam dozvolimo da nas više lažete, pljačkate i uništavate ovu zemlju“ – istakao je predsednik Dveri, na tribini, koja je sinoć održana u Vrbasu.

„U ovom času kada se za nas otvara jedan novi politički prostor, iza nas zapravo stoji 18 godina rada Dveri, i za svih tih 18 godina Dveri mi ponavljamo jednu jedinu i veoma jednostavnu rečenicu – Neće biti boljitka i promene na bolje u srpskom narodu, u političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu, dok ne dođe do duhovne i moralne obnove srpskog naroda.

Zato nikad ne smemo da zaboravimo koji je smisao bavljenja politikom i zbog čega smo mi uopšte ušli u politiku. Ne da bismo bili isti, ne da bismo ponovo bili na grbači svoga naroda, ne da bismo bili još jedni partijski paraziti, koji deru kožu sa leđa ovoga naroda, ne da budemo još jedni novi pljačkaši, koji će da otmu od onoga što je ostalo od naših prirodnih i privrednih resursa, od državnog budžeta, da budemo još jedna generacija koja krade državu, koja otima od građana, koja pljačka na tenderima, i koja na sve druge načine odliva budućnost ove države u privatne i partijske džepove. Dakle, ili ćemo biti drugačiji od onoga što gledamo poslednjih dvadeset godina na našoj političkoj sceni, ili, ja kao jedan od osnivača Dveri, javno kažem, neka Dveri propadnu ako neće ići svetosavskim putem“ – rekao je predsednički kandidat Dveri.

Boško Obradović je dodao da se predsednički kandidat SNS-a, Aleksandar Vučić, 25 godina bavi politikom, da nikada ništa drugo nije radio. Kao i da niko ne zna da je bilo šta drugo uradio u životu izuzev što se bavio politikom i živeo od politike. Nastavio je da Vučiću ni to nije dosta, već drži predavanje svima nama i kritikuje naš narod kao neradnike, a zapravo je on simbol svega toga.

„Mi ne smemo na ovim izborima da glasamo za iste. Da se oni neprestano smenjuju, kombinuju i presvlače u druge dresove i pojavljuju kao uvek novi. I oni drže monopol na bavljenje politikom u Srbiji. Oni hrane jedino sami sebe u ovoj državi i obezbeđuju budućnost samo za nastavak njihovog partijskog monopola i pljačke ovoga naroda i države. To je ključno pitanje u Srbiji danas, da li smo spremni da im se suprotstavimo? Da li smo spremni da ih zaustavimo? Da li smo spremni da dignemo glavu i ispravimo kičmu, da podignemo glas i kažemo, ovako više ne može. Ovo više nećemo da trpimo. Nećemo više da vam dozvolimo da nas više lažete, pljačkate i uništavate ovu zemlju“ – istakao je predsednik Dveri.

Obradović je još dodao da su ideje Dveri pobedničke ideje, a to su povratak svojoj nacionalnoj suverenosti, državi, svom duhovnom i nacionalnom identitetu, svom domaćem ekonomskom interesu, zaštita državnih granica od migrantske najezde, i sveukupan povratak sebi.

„Nema razloga za povlačenje. Nema razloga za odlazak iz Srbije. Želim da se na ovim izborima Srbi oslobode straha i da vratimo državu svom narodu“ – zaključio je predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: