Novosti

Odbor za poljoprivredu prihvatio inicijativu profesora Ševarlića

Odbor za poljoprivredu prihvatio inicijativu profesora Ševarlića

Na 28. sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstva i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije )Odbor za PŠV NS RS) održanoj 29. marta 2018. godine prihvaćena je Inicijativa narodnog poslanika prof. dr Miladina M. Ševarlića da se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predloži izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ovo je prvi od oko 50-ak predloga i inicijativa koje sam u proteklih 23 meseca od izbora za narodnog poslanika predlagao kao član Odbora za PŠV NS RS, kojim se traži:
1.      Poštovanje Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju (Zakon o podsticajima u PiRR) koji nije uvažen prilikom donošenja Zakona o budžetu RS za 2018 godinu – zbog čega su Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV) nezakonito smanjena budžetska sredstva u iznosu od 5,3 milijarde dinara; i


2.      Izmene i dopune Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju uz poštovanje značenja reči PODSTICAJI, zbog čega su u Zakonu o budžetu RS za 2018 godinu smanjena budžetska sredstva za podsticaje registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za preko 15 milijardi dinara u 2018. godini.


 

Info služba Dveri


Prilog: Inicijativa za izmenu i dopunu Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju (pdf)
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.