Novosti

Održana tribina u Kraljevu „Ima li nade za srpski parlament“

Održana tribina u Kraljevu „Ima li nade za srpski parlament“

U Kraljevu je 11. juna. 2019. godine (utorak) od 18 časova u svečanoj sali Gradske uprave održana tribina pod nazivom „Ima li nade za srpski parlament?“. Tribinu su organizovale lokalne organizacije Dveri i Narodne stranke iz Užica uz podršku Saveza za Srbiju i gostoprimstvo GrO Dveri iz Kraljeva.

Naime projekat serije tribina „Ko donosi odluke umesto nas?“ pokrenut je iz Užica , a u planu je da se realizuje po celoj Srbiji.
Organizatori ovog projekta ističu da je cilj da se ovakvim tribinama motivišu građani, kao i da se aktivno uključe u društveni život i u proces donošenja odluka. Time smo pokrenuli značajan broj tema o ulozi i moći građana kao političkih figura.
U vrlo aktivnoj tribini posle izlaganja cenjenih govornika: dr Zorana Čvorovića, Ivane Paralić i mr Dragana Krsmanovića, gosti su postavljali pitanja i tribinu učinili zanimljivom i bukvalno drugi deo tribine pretvorili u debatu i pokazali krako treba naše društvo da bude demokratsko i parlamentarno uređeno.


 


Naveli bismo samo jedan deo pitanja na koje smo dali odgovore od suštinskog značaja:

·         Da li je skupština deo nas

·         Ko su naši poslanici i kako je urušen njihov integritet.

·         Da li je skupština mesto gde se čuje glas naroda ili prostor za simulaciju demokratskog procesa.

·         Da li očekujemo od poslanika da zaista budu naši predstavnici ili smo prihvatili da su samo partijski poslušnici...


Za kraj bi se zahvalili gostima iz Užica i nadamo se da će i u ostalim sredinama gde budu održavali svoje tribine naići na jednu konstruktivnu debatu kao što je to bio slučaj u Kraljevu.

 


GrO Dveri Kraljevo


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.