Novosti

Opština Aleksandrovac na bakteriološkoj bombi

Opština Aleksandrovac na bakteriološkoj bombi

Građani Aleksandrovca su odlučni da od gradskih čelnika zatraže da se reši problem zaraze u centru grada.

Naime, zgrada u kojoj godinama sedi predsednik opštine Jugoslav Stajkovac naslonjena je na napušteni objekat, propalu privatnu investiciju, u koju su mnogi građani uložili gotovo čitavu životnu ušteđevinu. Na stranu činjenica da nikoga u državi nije briga što su građani prevareni, što za njih ne važe ni porinudne naplate ni sudska izvršenja, nebriga za sugrađane je dostigla vrhunac, jer je ozbiljno ugroženo njihovo zdravlje. U neposrednoj blizini nalazi se reka, zatim gradska pijaca, a veliki broj dece tuda prolazi na svom putu do škole.


Naime, zgradu u kojoj se pored kabineta predsednika opštine nalazi i čitava lokalna administracija, sa napuštenim objektom i leglom zaraze spaja zajednički zid. Nezamislivo je kako zaposleni u lokalnoj samoupravi mogu da dozvole sebi toliku nebrigu, da doterani i uredni, svakodnevno sede na par metara od smrdljive, zagađene vode, raznoraznog smeća koje pliva u ustajaloj vodi. Nadomak gradske kuće, takoreći s naličja, nalazi se stecište narkomana i opasna deponija, rasadnik prljavštine i zaraze. 


Sama zgrada jeprivatno vlasništvo pod sudskim sporom koji traje više desetina godina, pa je ova opasna i zarazna ruina zapravo pravi spomenik – svedočanstvo do koje mere je propalo sudstvo  Srbiji, koliko je poražavajuća nebriga odgovornih za građane Srbije. Svedoci smo da je žiteljima Aleksandrovca direktno ugrožena zdravstvena, pa i fizička bezbednost. Primera radi, svakog septembra se u ovaj gradić slije preko 400.000 posetilaca manifestacije „ Župska berba“, kada se ovo ruglo pretvara i u javni toalet.


Roditelji i svi ostali građani su prinuđeni da podignu svoj glas, zaštite najmlađe stanovnike od zaraze i da organizovanim, javnim protestima nateraju gradsku vlast da nađe rešenje za ovu sramotu i nebrigu. Članovi i simpatizeri Srpskog pokreta Dveri, kao i poslanička grupa Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, biće im u tome iskrena i stalna podrška.


 

OO SP Dveri Aleksandrovac sa narodnim poslanikom

Marijom Janjušević


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.