Novosti

Dveri: Ostoja Mijailović – narodni poslanik SNS sa kriminalnim dosijeom

Dveri: Ostoja Mijailović – narodni poslanik SNS sa kriminalnim dosijeom

Srpski pokret Dveri upoznaje javnost Srbije da narodni poslanik SNS Ostoja Mijailović ima kriminalnu prošlost. Naime, protiv njega vodi se krivični postupak koji je u prvom stepenu okončan osuđujućom presudom.

Javnost ima opravdan interes da to zna, jer se on javno bavi politikom, očigledno je da se radi o licu koje je deo kriminalnog miljea i koje je sklono kršenju zakona. Osnovni sud u Čačku dana 28. aprila 2016. godine doneo je presudu da je Ostoja Mijailović učinio krivično delo utaje iz člana 207 st. 1 Krivičnog zakonika i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od dva meseca, kao i novčanu kaznu od 100.000 dinara. Ovom presudom čačanskog suda potvrđene su brojne sumnje u čačanskoj javnosti da se pomenuti bavio krađom auto delova i neosnovanim bogaćenjem na ovaj način.

Sada postaje jasnije zašto je Ostoja Mijailović, najbliži politički i poslovni partner braće Ilića, nedavno politički preleteo iz Nove Srbije u Srpsku naprednu stranku, računajući očito na sudsku i političku zaštitu najmoćnije stranke na vlasti. Kako je Ostoja Mijailović kupio svoje mesto u SNS – najbolje mogu da posvedoče visoki funkcioneri SNS i Vlade Srbije koji su dobili vozila na poklon od novog člana SNS. Ovo je još jedan dokaz zašto je hitno potrebno doneti Zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1990. do danas. Tako bi i Ostoja Mijailović morao da dokaže kako je došao do prvih miliona da bi danas mogao da glumi velikog biznismena. Verujemo da će Ostoja Mijailović učiniti sve kako bi oborio ovu presudu na višoj sudskoj instanci. Pominje svota od 50.000 evra koju je spreman da ponudi sudijama u ovom slučaju – samo da dobije oslobađajuću presudu. Od ove presude zavisi njegova politička i poslovna karijera i zato nije čudno što se gradom Čačkom šire priče da je spreman da uloži pravo malo bogatstvo kako bi ova presuda bila oborena. Ako ova presuda uskoro postane pravosnažna,

Srpski pokret Dveri zatražiće da Ostoja Mijailović podnese ostavku na mesto narodnog poslanika i povuče se iz politike jer narodni poslanik ne može biti neko ko je učinio krivično delo.  

Informativna služba Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri   ostoja-mijailovic-sns-kriminalni-dosije-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.