Novosti

Osuđujemo hapšenje Nebojše Medojevića u Crnoj Gori

Info služba Dveri

Osuđujemo hapšenje Nebojše Medojevića u Crnoj Gori

Na vanrednoj KZN u Narodnoj skupštini narodni poslanik Dveri Ivan Kostić postavio je pitanje vlastima da li imaju nameru da zaštite srpske političare u Crnoj Gori i kada Vučić planira da ode u Crnu Goru i poseti svoj narod?

Narodni poslanik Ivan Kostić osudio je hapšenje člana Demokratskog fronta Nebojše Medojevića u Crnoj Gori. Medojević je uhapšen nakon izlaska iz crnogorskog parlamenta, gde su poslanici crnogorskog parlamenta poništili odluku Podgoričke skupštine iz 1918. godine o prisajedinjenju Crne Gore Srbiji. Takođe je bilo spremljeno i hapšenje Milana Kneževića, međutim on je ostao u skupštini Crne Gore i na taj način prolongirao svoje hapšenje.


„Ja bih hteo da postavim pitanje Đukanovićevom političkom i poslovnom partneru Aleksandru Vučiću i celokupnoj Vladi Republike Srbije šta će uraditi da se spreči progon srpskih političara u Crnoj Gori i šta će uraditi da se spreči hapšenje Branke Milić koja se trenutno nalazi u ambasadi Republike Srbije u Crnoj Gori, zbog navodnog pokušaja državnog udara, ako je pet dana nije posetio srpski ambasador?“ – upitao je Kostić.


On je upitao kada Aleksandar Vučić ima nameru da ode u Crnu Goru, pošto za 6 godina svoje vladavine nije otišao u Crnu Goru da obiđe svoje sunarodnie, na šta ga obavezuje i Ustav.


Kostić je dodao da je Aleksandar Vučić pustio 28% građana Crne Gore na milost i nemilost Milu Đukanoviću i njegovom NATO režimu i apelovao na Ministarstvo spoljnih poslova da ni po koju cenu ne puste crnogorsku policiju u srpsku ambasadu u Crnoj Gori i da ne dozvole hapšenje Branke Milić.
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podržao je ono što je rekao narodni poslanik Ivan Kostić i osudio hapšenje Nebojše Medojevića i tražio u ime Dveri da on bude pušten na slobodu.


„Apsolutno osuđujemo hapšenje Nebojše Medojevića, tražimo njegovo hitno puštanje na slobodu i tražimo zaustavljanje političke represije crnogorskog režima prema svojim političkim neistomišljenicima i prema opociji“ – rekao je Obradović.


On je naglasio da se to isto dešava i u Srbiji i ukazao na to da su Milo Đukanović i Aleksandar Vučić politička vraća blizanci. “Da li i u Srbiji sledi hapšenje opozicionih političara” - pitao je Obradović.


 

Info služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.