Otvoreno pismo prof. Ševarlića Rektoru Beogradskog univerziteta

Poštovani rektore Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimire Bumbašireviću, Vama, prorektorima i svim profesorima fakulteta i istraživačima instituta u sastavu Univerziteta u Beogradu čestitam novi i do sada najbolji uspeh u rangiranju najboljih visokoškolskih i naučnostraživačkih institucija u svetu!

Na upravo završenoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije, prilikom izbora nove Vlade Republike Srbije upitao sam mandatara g. Vučića zašto po treći put predlaže ministra obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja iz privatne obrazovne institucije – zapostavljajući državne univerzitete u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, posebno što je i sadašnji predsednik sektorskog Odbora Narodne skupštine takođe iz privatnog sektora obrazovanja. I, očekivano, ostao sam bez ikakvog komentara sada već i ponovo novog predsednika Vlade RS. A svrsishodnost mog pitanja potvrđena je upravo radosnom vešću o izuzetnom uspehu Univerziteta u Beogradu.

Vama i rektorima drugih državnih univerziteta u Srbiji predlažem da razmislite o nužnosti formiranja legitimne lobističke grupe dosadašnjih, sadašnjih i budućih narodnih poslanika u Narodnoj skupštini RS koji su aktivni ili penzionisani profesori sa svih državnih univerziteta u Srbiji. Smatram da bi takva lobistička grupa, uz informacionu i drugu podršku svih rektorata, mogla značajno da doprinese poboljšanju položaja i zasluženo većem uvažavanju državnih univerziteta u Srbiji.

Sa poštovanjem, ponosni redovni profesor UB - u penziji,

Prof. dr Miladin M. Ševarlić Nestranački narodni poslanik izabran na listi Dveri - DSS

Podeli vest: