Novosti

Pitamo predsednika Republike Srbije - Kada će biti raspisan referendum o NATO i EU?

Pitamo predsednika Republike Srbije - Kada će biti raspisan referendum o NATO i EU?

Na konsultacijama sa predsednikom Republike Srbije izborna lista DVERI-Demokratska stranka Srbije postavila je pitanje izborne krađe 2012. godine, imajući u vidu da je predsednik Nikolić između dva kruga predsedničkih izbora pre četiri godine obećao utvrđivanje istine oko izbornih manipulacija i sprovedene izborne krađe kao i procesuiranje svih odgovornih.

S obzirom na to da su se razne neregularnosti, pokušaji izbornih manipulacija i krađe, posebno na KiM, ponovili i 2014. i 2016. predsedniku Republike je ukazano na hitnu potrebu promene izbornog zakonodavstva. Predsednika Republike smo podsetili da je obećao i Platformu o očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije, kao i da nije ispunio svoj deo obaveze prema građanima Srbije kada je dr Vojislavu Koštunici za podršku u drugom krugu predsedničkih izbora pismeno obećao raspisivanje referenduma o NATO-u i EU, na čemu i dalje insistiramo.

Posebno smo ukazali na štetnost potpisanih neustavnih Briselskih sporazuma, kao i sporazuma sa NATO paktom i pitali zašto nema bliže, konkretnije i delotvornije saradnje sa Ruskom Federacijom? Glavno pitanje za predsednika Srbije bilo je zašto mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije ne bi bio neko ko je manje fanatično opredeljen za EU, ko želi bliže odnose sa Ruskom Federacijom i protivi se promeni Ustava Srbije.   dveri-dss-kod-predsednika-srbije-2016-FB   Srpski pokret Dveri i Demokratska stranka Srbije izrazili su spremnost da budu korektivni faktor u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije uvek kada su u pitanju srpski nacionalni i državni interesi, ali to očekuju i od predsednika Republike Srbije. Treći član delegacije prof. dr Miladin Ševarlić, nezavisni kandidat sa liste Dveri-DSS podsetio je predsednika na predizborno obećanje da će Srbija ostati zemlja bez GMO i zahtevao od njega da od tog stava ne odstupa. Profesor Ševarlić uručio je predsedniku Republike memorandum sa 10 tačaka za obnovu srpskog sela.  

U Beogradu, 23. maj 2016. godine

Informativne službe Srpskog pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije        

Podeli vest: