Novosti

Pljačkaška privatizacija Komercijalne banke u najavi

Sputnik / Aleksandar Milačić

Pljačkaška privatizacija Komercijalne banke u najavi

Kako saznajemo iz medija, uskoro sledi prodaja državnog dela Komercijalne banke. Država poseduje skoro 42% akcija i po dogovoru sa MMF-om rok za prodaju tih akcija ističe krajem februara.

Neadekvatna politika koja je vođena prethodnih godina dovela je do toga da vrednost Komercijalne banke opadne na 320 miliona evra. Smatramo da će i ova prodaja državne imovine biti ispraćena nizu malverzacija i da će koristi imati samo povlašćeni članovi vlasti, na uštrb države i njenih građana.


Zainteresovani za kupovinu je investicioni fond američkog biznismena Tima Kolinsa, koji je zajedno sa bivšim američkim sekretarom Džonom Kerijem prošlog proleća posetio Beograd, ne bi li dogovorio što (po njega) bolju ponudu.


Vlast već godinama radi protiv državnih interesa i rasprodaje imovinu naše zemlje po izuzetno niskim cenama, tražeći opravdanje u liberalnoj ekonomiji i privatizaciji, koja je dobar izgovor za pljačku građana i države.


Srpski pokret Dveri je protiv pljačkaških privatizacija koje su godinama unazad postale sastavni deo prodaje državne imovina. Tome se mora stati na put i upozoravamo vlast da je smenjiva i da će doći vreme kada će pred sudom odgovarati za svoja (ne)dela.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Ani

    Sto se mora nije tesko.

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.