Novosti

Podrška Dverima i porodičnoj politici

Podrška Dverima i porodičnoj politici

Dveri su dobile podršku i svetskih lidera porodične politike, koji u Dverima i Bošku Obradoviću prepoznaje one vrednosti, koje su trenutno najmodernije u kompletnoj svetskoj politici. Posebno ističući da su Dveri jedina parlamentarna stranka u Srbiji, koja je na prvo mesto u svom političkom programu, stavila porodicu.


„Ugled Dveri u svetu raste iz dana u dan. Porodična politika, koja čini temelj naše sveukupne političke borbe je prepoznat kao model po kome treba brinuti o dobrobiti porodice. Podrška  je stigla od brojnih pro-porodičnih lidera iz Rusije, SAD, Francuske, Nemačke, Italije, Španije, Rumunije, Austrije, Gruzije itd. Posebno mi je draga podrška predstavnika Lige Severa iz Italije, izuzetno važne evroskeptične partije“, saopštio je predsednički kandidat Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.


Među potpisnicima podrške se nalaze i:

  • Brajan Braun, predsednik Međunarodne organizacije za porodicu (MOP),
  • Aleksej Komov, predstavnik MOP za Rusiju i veliki prijatelj Srbije,
  • Ignasio Arsuaga, predsednik nekoliko izuzetno uticajnih organizacije u Španiji koje broje višemilionsko članstvo,
  • Luka Volonte, nekadašnji šef demohrišćanske grupe Evropske partije naroda u Savetu Evrope,
  • Klaudio Damiko, internacionalni sekretar Lige Severa iz Italije
i brojni drugi političari i aktivisti.


„Bez brige o porodici nema brige o društvu i državi. Dveri aktivno učestvuju u globalnom pro-porodičnom pokretu i među našim poslednjim akcijama su podrška međunarodnoj Kejptaun deklaraciji o porodici kao i usvajanje Deset političkih predloga za žene, koji su upravo predstavljeni u Ujedinjenim Nacijama, u okviru 61. zasedanja Komisije o statusu žena. Upravo naš politički program namenjen ženama čine jedinstvena politička rešenja za probleme sa kojima se žene i majke u Srbiji danas suočavaju“, dalje navodi Obradović.


Među tim predlozima se nalaze i brojne mere koje će omogućiti usklađivanje profesionalnih i porodičnih obaveza, eliminacija svih oblika diskriminacije žena koje žele da se ostvare i kao majke i koje su, u radnom smislu delimično ili potpuno posvećene porodici, prepoznavanje ekskluzivne posvećenosti porodici kao radne kategorije, promovisanje rada od kuće, subvencije za preduzeća koja zapošljavaju majke koje su dugo odsustvovale sa tržišta rada usled posvećenosti porodici itd.


„Smatram problem demografske zime, odnosno bele kuge najvećim problemom sa kojim se Srbija danas suočava. Taj problem je moguće rešiti samo snažnom i beskompromisnom porodičnom politikom, te će moja prvenstvena briga kao predsednika Srbije biti upravo promovisanje pro-porodične politike kao jedine politike za budućnost Srbije“, zaključuje Boško Obradović.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: