Novosti

Podrška Dverima iz bratske Makedonije

Podrška Dverima iz bratske Makedonije

Početkom aprila, Goran Igić, član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri je tokom obilaska Skoplja, glavnog grada naših južnih suseda imao prilike da se upozna sa više političkih aktera i da razmeni poglede na aktuelna regionalna dešavanja.

Pored već, uobičajene i stalne podrške, koju Dveri dobijaju od Srba u Makedoniji, ovog puta nas je posebno prijatno iznenadila pozitivna predstava o Dverima, koju imaju i drugi stanovnici Makedonije, pa je tako ispred grupe simpatizera iz Velesa i Skoplja, našem predstavniku predato simbolički nekoliko ručno rezbarenih krstova, kao i na stotine privezaka izrađenih laserom, sa natpisom Dveri i našim logom, koje je izradio gospodin A. Mitrevski, koji godinama podržava naš rad.
Ljudima u Makedoniji, koji su izloženi nasilnoj deslovenizaciji, i antikvizaciji, interes je da i Srbi i Bugari štite slovensko nasleđe Povardarja i u tom kontekstu pozitivno gledaju na mogućnost približavanja Beograda, Skoplja i Sofije, tako da regionalna politika Dveri ogleda i u tom jasnom opredeljenju da se sačuva naše domaće stanovništvo. Izazova pred Makedonijom ima podosta, veliki su pritisci da se uđe u NATO-pakt, poput Crne Gore, ali baš zato, sve češće Makedonci gledaju put Srbije i dive se tome da je u Srbiji, organizacija poput Dveri jedan od vodećih političkih subjekata, koji i njima daje nadu.


Srpski pokret Dveri će svakako nastaviti da vodi regionalnu politiku aktivne komunikacije sa svima sa kojima imamo zajedničku agendu, a takvih ima od Moldavije do Grčke. Opet je aktuelna ona stara: Balkan balkanskim narodima!


 

Info služba Srpskog pokreta DveriGoran Igić u Skoplju

 


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.