Novosti

Dveri podržavaju protest Osoba sa invaliditetom

Dveri podržavaju protest Osoba sa invaliditetom

Srpski pokret Dveri poziva svoje članove, simpatizere i sve građane Srbije, da svojim prisustvom podrže protest Osoba sa invaliditetom, koji će se održati u ponedeljak 3. oktobra u 13 časova, ispred zgrade Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nemanjina 22.

U Srbiji ima 800.000 osoba sa invaliditetom, a potpuni invaliditet ima 20.000 osoba, uključujući i ratne vojne invalide. Smatramo da njihovi zahtevi da se poveća iznos tuđe nege, koja sada iznosi oko 26.000 dinara i manje, da se olakša ulazak u javna prevozna sredstva, jer ne postoje adekvatni prilazi, dok samo par autobusa imaju platformu, da se poveća broj semafora sa zvučnom signalizacijom, kao i zahtevi u vezi sa lakšom i besplatnom nabavkom potrebnih pomagala i korišćenja usluga banjskog lečenja, javnog prevoza i ostalog, su i više nego realni, skromni i neophodni.   ratni-invalidi-foto-andrej-isakovic-alo-rs

(foto: Andrej Isaković, Alo.rs)

  Nadležno ministarstvo, koje bi trebalo da brine o ovako osetljivoj grupaciji, po svemu sudeći pokazuje svoj nemar i nebrigu o 10% ukupnog stanovništva Srbije, što je veliki broj populacije. Pozivamo ministra Vulina, da ozbiljnije krene sa rešavanjem problema osoba sa invaliditetom. Ministar Vulin bi trebao da pokaže ozbiljnost i spremnost i odgovornost u rešavanju problema ovako osetljive populacije, kakve su osobe sa invaliditetom, ali i narastajućeg nezadovoljstva ratnih vojnih invalida i veterana rata, roditelja dece sa smetnjama u razvoju, kao i celokupne populacije sa malom decom, koja ima sve lošije uslove za ostvarivanje socijalne podrške za ostvarivanje roditeljskih i dečijih dodataka. Dveri će uvek biti podrška i glasnogovornik svih obespravljenih o kojima se institucije države ne staraju na način dostojan čoveka.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   dveri-poziv-vulinu-da-resava-probleme-osoba-sa-invaliditetom-fb-2

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.