Покренута Петиција против насељавања миграната у општини Александровац

Покренута Петиција против насељавања миграната у општини Александровац

ОО Двери Александровац покренула је петицију за укидање Локалног акционог плана  за унапређење положаја миграната у периоду 2017-2021.год. за општину Александровац који је изгласала СО Александровац на седници одржаној дана 29.03.2017. У првим данима скупљања потписа грађани Жупе одазвали су се у великом броју. Позивамо остале суграђане да и они својим потписом помогну да се укине ова скупштинска одлука. Наредно скупљање потписа биће у петак од 9 до 12 часова на улазу у Зелену пијацу.

 

 

Текст петиције:

На основу члана 56. Устава Републике Србије  доле потписани грађани, поднесе и захтевају одговор на

 

Петицију

За укидање Локалног акционог плана  за унапређење положаја миграната у периоду 2017-2021.год. за општину Александровац

Образложење: укидање Локалног акционог плана (у даљем тексту: ЛАП)  за унапређење положаја миграната ради спречавања насељавања повратника из ЕУ по Споразуму о реадмисији, тражиоци азила и миграната из Азије и Африке на територији општине Александровац, као и финансијско помагање истих група из буџета општине Александровац. По Споразуму о реадмисији земље чланице ЕУ могу вратити у Србију избеглице из „трећих земаља“ (Азије и Африке) и ми их морамо населити у Србији, јер је Србија прва држава која је те особе регистровала на својој територији (пријавила боравиште), када су напустили своје земље.

 

 

Разлози за укидање:

  • У свим местима у Србији где су се појавили мигранти настајали су велики проблеми: крађе, физички напади на Србе, туче, покушаји силовања, отимања беба, напади на малолетне грађане Србије…
  • Међу мигрантима који пролазе или остају у Србији велики број њих су ратници терористичких организација Исламске државе и Ал Каиде. У многим земљама Европе ти скривени мигранти су изводили нападе на локално становништво
  • Мигранти својим понашањем и начином живота уништавају природу и простор око себе
  • Мења се демографска структура Жупе. Жупа је чисто српска и православна општина са својом вишевековном  културом и традицијом. Досељавањем муслиманског становништва, чији ставови, обичаји и правила су у супротности са локалним становништвом, довело би до сукоба између становника, до стварања муслиманских гета, до изградње џамија…
  • У општини Александровац постоје многобројне породице и појединци којима је финансијска и материјална помоћ потребна, да би се та средства давала људима из Пакистана, Ирака и других земља.
  • Одлука о усвајању ЛАП-а у СО Александровац донета је на брзину без претходне јавне расправе кршећи притом Статут општине Александровац и Пословник о раду СО Александровац.

Доле потписани грађани траже да се овакав ЛАП укине, а да се донесе ако има потребе нови који ће се односити искључиво на избеглице са Косова и Метохије  и на расељена лица због рата са простора бивших југословенских република. Такође, средства која су намењена за мигранте у овом ЛАП-у  (решавање стамбеног питања и за економско оснаживање  миграната) да се расподеле грађанима општине Александровац којима је помоћ потребна.

 

Информативна служба Двери Александровац

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0