Novosti

Poslanici Dveri podržali zahtev za ocenu ustavnosti zakona o penzijama

Poslanici Dveri podržali zahtev za ocenu ustavnosti zakona o penzijama

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije podnelo je danas, zajedno sa narodnim poslanicima iz opozicije, Ustavnom sudu Akt o pokretanju postupka Ustavnog suda za ocenjivanje ustavnosti, usklađenosti i saglasnosti sa međunarodnim konvencijama Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, koji je nedavno ukinut.

Narodni poslanici Srpskog pokreta Dveri podržali su ovaj postupak i potpisali akt, da bi mogao da se nađe pred Ustavnim sudom.


Iako je zakon ukinut, važno je da Ustavni sud utvrdi da li je on uopšte bio ustavan, kako bi penzioneri mogli da zahtevaju od države da im se nadoknadi šteta naneta ovim zakonom.


Srpski pokret Dveri će uvek stati na stranu svih građana Srbije koji su na bilo koji način oštećeni od ovog pogubnog režima, pogotovu na stranu penzionera koji su svoje penzije pošteno zaradili i taj novac niko ne sme da im otuđi.


Možete pogledati i video sa KZN narodnog poslanika Miladina Ševarlića koja je održana ovim povodom.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.