Novosti

Predstavljane istaknute nestranačke ličnosti na listi DVERI-DSS

Predstavljane istaknute nestranačke ličnosti na listi DVERI-DSS

Na konferenciji za novinare, prisutnima su se obratili vanstranačke ličnosti koje su prepoznale značaj patriotskog okupljanja oko izborne liste „Dveri- Demokratska stranka Srbije- Sanda Rašković Ivić- Boško Obradović“ i koji su svi na listi kandidati za narodne poslanike na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji.

dr-miladin-sevarlic-dveri-dss-kzm

Miladin Ševarlić, prof.dr agroekonomskih nauka, predstavnik UDRUŽENjA SRPSKIH DOMAĆINA

Prvi se prisutnima obratio Miladin Ševarlić, agroekonomista i profesor Poljoprivrednog fakulteta u penziji. „Shvatio sam da neformalnim aktivnostima teško možemo da doprinesemo da svi čuju naše stavove koji se odnose na stručne pristupe iz oblasti poljoprivrede i sela. Posebno ću se zalagati za povećanje budžeta za poljoprivrednike, budući da oni danas imaju najmanje subvencije u Evropi, i jedini su koji ne dobijaju subvencije za dizel gorivo. Takođe ću se aktivirati u kampanji protiv GMO, ali i zaštiti državne imovine u sektoru poljoprivrede. Najnoviji slučaj lošeg poslovanja je prodaja PKB-a za prodaju od trećine vrednost u odnosu na procenjenu“, rekao je Ševarlić.  

puk-ljubinko-djurkovic-dveri-dss-kzm

Ljubinko Đurković, pukovnik, komandant odbrane Košara u agresiji NATO-a

Zatim je Ljubinko Đurković, komandant odbrane Košara u vremenu NATO agresije na SRJ, rekao da je koalicija „Dveri-DSS“ , jedina koja je našla za shodno da pozove jednog ratnog veterana. „Potrebno je zaštititi prava ratnih veterana i vojnih invalida u zakonskom okviru, čime bi se zaštitila. Poboljšanje materijalne, tehnološke i strukturne organizacije vojske, policije i svih bezbednosnih snaga potrebno je uspostaviti, jer su oni nosioci stuba društva. Današnji pripadnici vojske, policije i služba bezbednosti nose veliki rizik u izazovima kojima prisustvujemo u ovom vremenu, žrtvujući živote a da za to budu sramno plaćeni.Ova koalicija će se boriti da se doprinese usvajanju ovih programskih rešenja na očuvanju standarda, profesionalizacije i uvođenjem vojnog roka“, rekao je on.  

dr-radomir-kovacevic-dveri-dss-kzm

Radomir Kovačević, dugogodišnji načelnik Centra za zaštitu od zračenja Kliničkog centra Srbije

Na kraju se prisutnima obratio i dugogodišnji načelnik Centra za zaštitu od zračenja Kliničkog centra Srbije, Radomir Kovačević, o temi kojom se bavi već sedamnaest godina. On je rekao da se u Srbiji danas se kod jednog deteta dnevno utvrdi maligno oboljenje, takođe i jedno dete umre kao maligno obolelo. „Problem NATO bombardovanja jeste mirnodopski, iako je na početku bio vojni. Posledice su ono što pogađa današnje potomstvo. Mnogo je spontanih pobačaja, mrtvorođene dece, kao i one koje su rođene sa teškim manama. Zbog toga je potrebno prekinuti svaku saradnju sa NATO paktom“, zaključio je dr Kovačević. Osim prisutnih govornika, na izbornoj listi „Dveri-DSS“ nalaze se i druge vanstranačke ličnosti, poput analitičara Đorđa Vukadinovića i predsednika Asocijacije malih i srednjih preduzeća preduzetnika Srbije, Zorana Vujovića. Takođe se na listi nalaze i predstavnici Ravnogorskog pokreta, kao i Srpskog liberalnog saveta.   Informativne službe Dveri-DSS

Kraći prilog:

 

Duži prilog:

Podeli vest: